Καλλιθέα: Πυρκαγιά κατέστρεψε λεωφορείο του ΚΤΕΛ και πέρασε στο δάσος (photos)


IMG_1716

Ο οδηγός έβγαλε τους επιβάτες και πήρε πυροσβεστήρες για να σβήσει τις φλόγες

IMG_1732
IMG_1736IMG_1735Στάχτη έγινε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας, το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο χώρο του air condition. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και κατέστρεψε ολοκληρωτικά το όχημα, ενώ οι φλόγες πέρασαν και σε δασική έκταση έκταση δίπλα στο δρόμο στην περιοχή Κορμπά Χάνια μετά την Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο Πύργος - Ανδρίτσαινα και είχε μόλις τρεις επιβάτες εκείνη την ώρα. Ο νεαρός οδηγός αντιλήφθηκε να βγαίνουν καπνοί απο το πλαινό τμήμα του λεωφορείου και αμέσως σταμάτησε, έβγαλε έξω τους επιβάτες, κάλεσε την Πυροσβεστική και άρχισε με τους πυροσβεστήρες του οχήματος προσπάθεια κατάσβεσης.

Όμως οι φλόγες δυνάμωσαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς το λεωφορείο. Παράλληλα ενημερώθηκε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηλείας, που αντέδρασε άμεσα και ζήτησε απο προπορευόμενο λεωφορείο να γυρίσω πίσω στο σημείο και να παραλάβει τους επιβάτες που έφτασαν - πέρα απο αυτή τη μικρή περιπέτεια με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Στο σημείο επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απο τον Πύργο, την Κρέστενα και την Αρχ. Ολυμπία, καθώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο πρανές της οδού και σε παρακείμενη δασική έκταση.

Όμως γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο. Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ