ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: «Ποτέ την Κυριακή» και από τον Καφύρα εκτός των 7 προαιρετικών…


Τελικά ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας δεν προχώρησε σε αύξηση των Κυριακών που θα πρέπει τον χρόνο να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα (σύμφωνα με το νόμο 7 σε συγκεκριμένες ημερομηνίες) υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις προτάσεις που του κατέθεσαν οι εμπορικοί σύλλογοι του νομού. Στην απόφαση που εστάλη στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρονται τα εξής:

«Αφού συνεκτιμήθηκαν σημαντικές παράμετροι, όπως είναι ο εξαντλητικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μέσα από τον οποίο προέκυψε ότι η περαιτέρω επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές (πέραν των τουριστικών περιοχών ως  ισχύει) προϋποθέτει τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών  για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αγοράς, καθώς και το γεγονός ότι  o εν λόγω νόμος έχει ήδη επιφέρει σοβαρές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1.      Το μη καθορισμό επιπλέον Κυριακών για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων στο σύνολο της Π.Ε. Ηλείας  (παρ. 2 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013(ΦΕΚ Α' 173) πέραν αυτών που έχουν καθοριστεί ρητά σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013(ΦΕΚ Α' 173).
2.      Αναλυτικά οι Κυριακές που ορίζονται για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σύμφωνα με τα άρθρα 15 και 16 του Ν.4177/2013(ΦΕΚ Α' 173) είναι οι εξής:
        Την πρώτη Κυριακή από την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου στις τακτικές εκπτώσεις.
        Την πρώτη Κυριακή από την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου στις τακτικές εκπτώσεις.
        Την πρώτη Κυριακή από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους.
        Την πρώτη Κυριακή από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους.
        Τις δύο Κυριακές πριν από την ημερομηνία των Χριστουγέννων.
        Την Κυριακή των Βαΐων.
3.      Επιτρέπουμε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά όλες τις Κυριακές του χρόνου, πέραν των υπό του νόμου προβλεπόμενων, στις παρακάτω περιοχές, λόγω του ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντός τους:
Δ.Δ. Αρχαίας Ολυμπίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (σχετική η με αριθ. 52/19-10-2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας)
Δ.Δ. Κατακόλου του Δήμου Πύργου (σχετικό το με αρ. πρωτ. 51965/ 30-10-2013 έγγραφο του Δήμου Πύργου)
Δ.Δ. Ανδρίτσαινας του  Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (σχετική η με αριθ. 179/30-10-2013 απόφαση της 13ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων)
4.      Τα εμπορικά καταστήματα  θα λειτουργούν τις Κυριακές  εντός του πλαισίου ωραρίου, ήτοι από τις 11:00 έως τις 20:00.»
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: