Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

"Λίμνες": Νίκησαν στη μάχη, παλεύουν για τον πόλεμο - Κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι κάτοικοι (photos & video)


dika10Ελεύθερος χωρίς όρους ο 38χρονος για την κατάληψη στις "Λίμνες"
dika11
dika12
dika13
dika14Του Γιάννη Σπυρούνη


Μια μάχη στον πόλεμο των «Λιμνών» κέρδισαν οι κάτοικοι μετά την ομόφωνη απόφαση  Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, να αφεθεί ελεύθερος ο 38χρονος Χρήστος Βλάχος που συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης από την Αστυνομία, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για παρεμπόδιση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης, στη γνωστή χωματερή στα Μακρίσια. Στο μεταξύ οι κάτοικοι παραμένουν στις επάλξεις, ενώ αναμένουν δύο ακόμα σημαντικές αποφάσεις στον αγώνα τους. Η πρώτη αφορά την εκδίκαση της υπόθεσης των τριών συλληφθέντων και η δεύτερη την προσωρινή διαταγή στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν για την παύση των όποιων εργασιών στη χωματερή, θέματα που θα συζητηθούν στο Δικαστήριο την Παρασκευή.

Ένταση έξω από τα Δικαστήρια
Από νωρίς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, άρχισαν το μεσημέρι της Τετάρτης να συγκεντρώνονται φίλοι και συγχωριανοί, συναγωνιστές του Χρήστου Βλάχου, σε μια ένδειξη συμπαράστασης προς αυτόν και διαμαρτυρίας απέναντι στα όσα συμβαίνουν με πρωταγωνιστές τους ίδιους και τους εκπροσώπους των δήμων. Λίγο αργότερα έφτασαν στον ίδιο χώρο με πανό και σημαίες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στελέχη πολιτικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων, που θέλησαν να βρεθούν και αυτοί στο πλευρό του 38χρονου συλληφθέντα για την κατάληψη στις «Λίμνες». Η αύξηση του αριθμού των συγκεντρωμένων έφερε γρήγορα και περισσότερους αστυνομικούς στο χώρο. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, με περιπολικό προσήχθη ο 38χρονος με χειροπέδες στα χέρια, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του συγκεντρωμένου πλήθους που ήθελε να τον πλησιάσει και να τον αγκαλιάσει. Ανάμεσά τους ο πατέρας και η μητέρα του 38χρονου, με τον πρώτο να σπρώχνεται ανάμεσα στο πλήθος και τους αστυνομικούς για να φτάσει στο παιδί του.

Ανακούφιση από την απόφαση
Ακολούθησαν στιγμές έντασης ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς, ακόμα και αφότου πέρασε το κατώφλι της Ανακρίτριας ο 38χρονος. Οι υποστηρικτές του ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς και απειλήθηκε προς στιγμήν γενίκευση της σύρραξης. Τελικά επικράτησε ψυχραιμία και έτσι τα επεισόδια έλαβαν τέλος, με τους αστυνομικούς να αποκλείουν την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο και τους πολίτες να παραμένουν στα σκαλιά διαμαρτυρόμενοι φωνάζοντας πάντα συνθήματα. Για περισσότερες από τρεις ώρες κατέθεταν μάρτυρες υπεράσπισης στην Ανακρίτρια, καθώς και ο 38χρονος για να ανακοινωθεί περίπου στις τέσσερις το απόγευμα η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ο Χρήστος Βλάχος. Μια απόφαση που ανακούφισε τον ίδιο, τους συγκεντρωμένους, αλλά και τους κατοίκους που αγωνιούσαν στις «Λίμνες» παραμένοντας στη χωματερή.

Ασφαλιστικά μέτρα
Ο δικηγόρος Χαράλαμπος Γιαννικόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης των τριών πρώτων συλληφθέντων, εκπροσώπησε και τους κατοίκους Μακρισίων, Αλφειούσας και Φλόκα, για την περιβαλλοντική καταστροφή που υφίσταται η περιοχή των «Λιμνών» και αναφέρθηκε στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε για τους εντολείς του. «Το αίτημά μας αφορά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ΧΑΔΑ και των οποιοδήποτε εργασιών εγκατάστασης, κατασκευής ή άλλων εργασιών υποδομών για τη μεταφορά, του συστήματος δεματοποίησης». Όπως τόνισε ζητείται ακόμα προσωρινή διαταγή απαγόρευσης εργασιών εναπόθεσης απορριμμάτων με οποιοδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε μορφή, είτε δεματοποιημένων, είτε σύμμεικτων, καθώς και να παύσει η λειτουργία τόσο του ενεργού ΧΑΔΑ, όσο και των δεματοποιημένων απορριμμάτων.

Ο κ. Γιαννικόπουλος τόνισε πως υπάρχει το νομικό υπόβαθρο υπάρχει καθώς αντίστοιχες περιπτώσεις στην Πελοπόννησο έχουν κερδηθεί τέτοιες υποθέσεις. «Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κρίνει. Εμείς έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της και θα αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας στο δικαστήριο» ανέφερε, ενώ η προσωρινή διαταγή εφόσον εκδοθεί θα είναι άμεσα εκτελεστή.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...