Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

One man show! Ερυθρόλευκη "πτήση" πρόκρισης με φύλακα-άγγελο τον Ρομπέρτο


One man show! Ερυθρόλευκη `πτήση` πρόκρισης με φύλακα-άγγελο τον Ρομπέρτο
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η Μπενφίκα “πάτησε” τον Ολυμπιακό μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αλλά βρήκε μπροστά της έναν απίστευτο Ρομπέρτο που κατέβασε... ρολά. Το γκολ της νίκης που φέρνει τους "ερυθρόλευκους" μια ανάσα από τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε ο Μανωλάς. Στο άλλο ματς του ομίλου, Παρί – Άντερλεχτ 1-1.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι Πορτογάλοι έπαιξαν σαν γηπεδούχοι, οι “ερυθρόλευκοι¨πολλές φορές παρακολουθούσαν σαν υπνωτισμένοι τους αντιπάλους τους, αλλά ευτύχησαν να σκοράρουν με τον Κώστα Μανωλά στο πρώτο μέρος και -κυρίως- να έχουν σε μεγάλη βραδιά τον τερματοφύλακα του. Ο Ρομπέρτο ήταν ανίκητος και εξιλεώθηκε με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του για το λάθος που έκανε στη φάση του 1-1 του “Ντα Λουζ”. Στο άλλο ματς του ομίλου, Η Παρί δεν κατάφερε να κάνει το "4x4", αφού έμεινε στο 1-1 με την Άντερλεχτ στο "Παρκ Ντε Πρενς".



Με την έναρξη του παιχνιδιού η Μπενφίκα προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να περιορίσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα οι Πορτογάλοι κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να φτάσουν δυο φορές μια... ανάσα από το γκολ, με τον Ρομπέρτο να λέει “όχι” στους Καρντόσο (6') και Γκαϊτάν (8').

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεπέρασαν το νευρικό τους ξεκίνημα και στην πρώτη τους ευκαιρία στην εστία του Αρτούρ άνοιξαν το σκορ, με την κεφαλιά του Μανωλά (13'). Παρά το τέρμα, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το ίδιο καλά, χάνοντας πολλές μονομαχίες στο κέντρο (ο Σάμαρης έδειξε να μην είναι σε καλή μέρα) και αφήνοντας την Μπενφίκα να τους πιέσει. Η υπεροχή αυτή των “αετών” όμως δεν συνεχίστηκε για πολύ, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στο κέντρο, αλλά όλα οι όποιες φάσεις έγιναν δεν κατέληξαν σε γκολ.


Ολυμπιακός - Μπενφίκα 1-0 Μανωλάς από Ampalinio
Πηγή :video http://www.contra.gr/
Με την έναρξη της επανάληψης ο Μίτσελ πέρασε τον Ντομίνγκες για να ενισχύσει το κέντρο του, αλλά η Μπενφίκα μπήκε πάλι δυνατά και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 46' με τον Μάρκοβιτς. Στη φάση ο Ρομπέρτο έκανε μια ακόμα μεγάλη επέμβαση! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα για να πάρει ανάσες, αλλά ευτύχισε να έχει σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα του, που και στο 54' τον έσωσε από το 1-1.

Βλέποντας την πίεση που δέχονται οι “ερυθρόλευκοι” ο Μίτσελ πέρασε και τον Εντιγκά στο γήπεδο (τριάδα στα χαφ μαζί με Μανιάτη και Σάμαρη). Η κατάσταση δεν διορθώθηκε, η Μπενφίκα συνέχισε να... φλερτάρει με το γκολ αλλά και τότε ο Ρομπέρτο -ακόμα και με το ένα χέρι- κράτησε το μηδέν. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά απέκτησε μια.. άγρια ομορφιά αλλά ακόμα και τότε (μαντέψτε ποιος!!!) ο Ρομπέρτο δεν κουράστηκε να σώζει τους Πειραιώτες και να τους δώσει τελικά και τη νίκη!

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Γιαταμπαρέ (56’ Εντινγκά), Φουστέρ (74’ Μπονγκ), Σαβιόλα (46’ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Α. Παπαδόπουλος, Μετζανί, Κάμπελ.

Μπενφίκα (Ζορζ Ζέσους): Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Αμορίμ (78’ Καβαλέιρο), Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Καρντόζο (70’ Λίμα), Μάρκοβιτς (73’ Τζούρισιτς).

Στον πάγκο: Ομπλακ, Ζαρντελ, Αλμέιδα, Ολα Τζον.

Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)
Βοηθοί: Ζούνιτς (Σλοβενία), Ούι (Σλοβενία)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...