Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Αλλος πάρτι, άλλος «κηδεία»


Ήττα με 81-51 για τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο

Ένας αγνώριστος Ολυμπιακός, σε άμυνα κι επίθεση, γνώρισε όχι απλώς την ήττα αλλά τη συντριβή με 81-51 από την Εμπόριο Αρμάνι στο «Φόρουμ» του Μιλάνου για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16. Εκνευριστικά άστοχοι και βιαστικοί στην επίθεση, αλλά και έρμαια των ορέξεων των γηπεδούχων στην άμυνα οι πρωταθλητές Ευρώπης, που έχασαν μετά από 14 σερί νίκες στην Ευρωλίγκα και με τέτοιες εμφανίσεις δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ίδιο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το Final Four. Απίστευτα εύστοχοι οι Ιταλοί, έστησαν πάρτι για τα 78α γενέθλια από την ίδρυσή τους με κορυφαίους τους Κιθ Λάνγκφορντ με 29 και Ντάνιελ Χάκετ με 17 πόντους.

Είχε τον έλεγχο

Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Σίμονς ήταν οι πρώτοι πέντε για τον Ολυμπιακό. Χρειάστηκαν περίπου τρία λεπτά για να έρθουν οι πρώτοι πόντοι και αμέσως μετά το πρώτο προβάδισμα (2-4), στο οποίο οι γηπεδούχοι απάντησαν με 8-0 και πρωταγωνιστές τους Λάνγκφορντ και Χάκετ. Παρά την αστοχία των Σπανούλη και Πρίντεζη, ο εξαιρετικός στο πρώτο εξάλεπτο Σίμονς με καλές άμυνες, ριμπάουντ, αλλά και πόντους βοήθησε τον Ολυμπιακό να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (10-12). Ο Πρίντεζης «ζεστάθηκε», η επίθεση λειτουργούσε πολύ πιο οργανωμένα και ορθολογικά από αυτή των αντιπάλων, η άμυνα έκανε αρκετά καλά τη δουλειά της και ο Σλούκας με καλάθι στην εκπνοή έκλεισε το δεκάλεπτο φέρνοντας την ομάδα του στο +5 (16-21).

Σερί εσύ, σερί κι εγώ

Το δεύτερο φάουλ του Μάντζαρη μετά από 71’’ στη δεύτερη περίοδο έδωσε την ευκαιρία για ντεμπούτο στον Κόλινς. Ο Λάνγκφορντ… ξεσάλωσε και οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 11-0 που την έφερε στο 30-24, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέσυρε μετά από μόλις δυόμισι λεπτά το νέο απόκτημα που έμοιαζε έξω από τα νερά του. Η βελτίωση της άμυνας του Ολυμπιακού, που κράτησε έξι λεπτά «άσφαιρη» την Αρμάνι, καθώς κι επιθετική άνοδος του Σπανούλη απέφεραν ένα ακόμη σερί και νέα ανατροπή (30-31), αλλά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο φινάλε του ημιχρόνου και κλείνοντάς το με επτά αναπάντητους πόντους πήγαν στα αποδυτήρια με τη μεγαλύτερη διαφορά, 39-32.

Εφιάλτης

Ο Ολυμπιακός όχι απλώς δεν επέστρεψε καλύτερος από τα αποδυτήρια, αλλά παρουσιάζοντας σημάδια αποσύνθεσης βρέθηκε να χάνει με 12 (46-24) αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ πριν καν συμπληρωθεί ένα τρίλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Ούτε αυτό, αλλά ούτε η άμυνα ζώνης επέφεραν την απαιτούμενη μεταμόρφωση, με τον Χάκετ να συνεχίζει να κάνει θραύση, τον Λαουάλ να μοιράζει αφειδώς τάπες και τη διαφορά να αυξάνεται αντί να μειώνεται. Τα συνεχή τρίποντα από Λάνγκφορντ και Τζέρελς εκτόξευσαν τη διαφορά στο +23 με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (63-40).

Δεν υπήρχε επιστροφή

Ακόμη και μία ομάδα… εθισμένη στις μεγάλες ανατροπές, όπως ο Ολυμπιακός, δεν μπορούσε να επιστρέψει από το -23. Ο περιορισμός της έκτασης της ήττας ήταν το μόνο στο οποίο μπορούσαν να ελπίζουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά δεν κατάφεραν ούτε αυτό. Χρειάστηκε να περάσουν έξι λεπτά για να σκοράρει ο Σλούκας τους πρώτους πόντους της ομάδας στην τελευταία περίοδο με τη διαφορά να έχει φτάσει νωρίτερα στο +32, 72-40. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέσυρε τον Σπανούλη συμβιβασμένος με την ήττα να ανέρχεται ακόμη και στο -34 (76-42) πριν το τελικό 81-51.

Δεκάλεπτα: 16-21, 39-32, 63-40, 81-51.

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Τσερέλα 5, Μέλι 3, Χάκετ 17, Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 29 (5/6 τρίποντα), Σάμιουελς, Ουάλας 2, Λαουάλ 10 (9 ριμπ., 5 τάπες), Μος 2, Τζέρελς 13, Τουρέ.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):
Ντάνστον 3, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 3, Σλούκας 7, Κόλινς, Σίμονς 6, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5.

Διαιτητές: Αρτεάγκα (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Κοντέ (Ισπανία).

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...