Πύργος; Γιγαντώθηκε το "κίνημα του ενός ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας"


kinima"Βούλιαξε" από τον κόσμος χθες βράδυ το Εργατικό Κέντρο Πύργου για την παραλαβή των εγγράφων από το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο - Η  οικονομική δυσπραγία ένωσε 731 άτομα – Την Τετάρτη στα δικαστήρια η συνέχεια με ασφαλιστικά μέτρα

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου
«Βούλιαξε» χθες βράδυ το Εργατικό Κέντρο Πύργου για τα τέλη κυκλοφορίας του 1 ευρώ, όπου πραγματοποιήθηκε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις που έγιναν ποτέ τον τελευταίο καιρό στην πόλη, αφού ο κόσμος είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα συνεδρίων, τους διαδρόμους και είχε κλείσει και τον δρόμο μπροστά από το κτίριο! Άνθρωποι κάθε ηλικίας και ιδεολογίας, εργαζόμενοι, άνεργοι, μεροκαματιάρηδες, συνταξιούχοι που δεν είχαν να πληρώσουν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας λόγω της οικονομικής κρίσης και αποφάσισαν να ακολουθήσουν την οδό που τους υπέδειξε το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο, προσήλθαν να πάρουν τα έγγραφά τους.

Ωστόσο το επόμενο μαζικό ραντεβού, θα είναι την Τετάρτη στις 10 το πρωί στα δικαστήρια, όπου το Κίνημα ζήτησε να παραστούν άπαντες, καθώς έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και έχει κάνει ομαδική προσφυγή κατά της απόφασης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να μην δεχθεί το αντίτιμο του 1 ευρώ, για αυτό το λόγο και έγινε εξώδικη κατάθεσή τους με δικαστικό κλητήρα.

Το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο, είχε καλέσει λοιπόν χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου όλους όσοι  συμμετείχαν στην κίνηση του 1 ευρώ για τα  τέλη κυκλοφορίας και αυτοί ήταν… 731 άτομα- τόσες ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν τελικώς-  να έρθουν να παραλάβουν τα χαρτιά που πρέπει να έχουν μαζί τους. 

Δόθηκε σε όλους  αντίγραφο από την εξώδικη κατάθεση της αίτησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ένα ακόμα έγγραφο που λέγεται «δικαίωμα πραγματικής ακρόασης» και στο οποίο αναλύονται οι 12 λόγοι βάσει  των οποίων θεωρείται νόμιμη η καταβολή ενός ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας.  Τα έγγραφα αυτά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αν τους γίνει έλεγχος από την Τροχαία για το αν έχει πληρωθεί το σήμα, οπότε φαίνεται ότι έχει γίνει εξώδικη κατάθεση.

Τα μέλη του Κινήματος κ.Γιώργος Δούνιας και Βασίλης Τσάμης, παρόντος και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου κ. Νίκου Ορφανού, ενημέρωσαν τον κόσμο για τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν κατ’ αρχήν εφόσον τους γίνει έλεγχος από την Τροχαία και κατά δεύτερον εφόσον γίνει βεβαίωση της οφειλής και τους έρθει με πρόστιμο από την Εφορία. Όπως ανέφεραν, ο αγώνας συνεχίζεται υποστηριζόμενος νομικά, την Τετάρτη θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το Κίνημα και ζήτησαν όλος ο κόσμος να είναι εκεί, γιατί αυτή είναι και μια μορφή αγώνα και αντίστασης.

Νομική υποστήριξη και ομαδικές προσφυγές
 Ο κ. Τσάμης τόνισε ότι η βεβαίωση της οφειλής του χρέους των τελών κυκλοφορίας στην εφορία δεν είναι νόμιμη και επίσης είναι αυθαίρετη η όποια παρακράτηση επιχειρηθεί να γίνει από την Δ.Ο.Υ στην επιστροφή φόρου. «Δεν έχει τελειώσει τίποτα- επισήμανε- όλοι μαζί θα αγωνιστούμε γιατί αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος και είμαστε νόμιμοι διότι τα τέλη που πληρώνουμε δεν είναι ανταποδοτικά κατά τον τρόπο που γίνεται. Όποιος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα θα απευθύνεται στο Κίνημα γιατί υπάρχει νομική υποστήριξη και θέλουμε να μην έχετε αγωνία, γιατί οι προσπάθειες μας να κατοχυρώσουμε το 1 ευρώ είναι συντονισμένες και κινούμαστε με δικηγόρους».

Ο κ. Γιώργος Δούνιας επισήμανε ακόμα ότι το Υπουργείο είναι αυτό που παρανομεί και όχι οι πολίτες και διαβεβαίωσε ότι «είμαστε εδώ και απαντάμε με ομαδικές προσφυγές. Να μην έχετε καμία ανησυχία, το Κίνημα είναι κοντά σας. Αυτή είναι μια μορφή αντίστασης και αγώνα, γιατί μας έχουν διαλύσει και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι».

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από τον κόσμο που θέλει να νοιώθει ότι είναι κατοχυρωμένος και δεν θα κληθεί να πληρώσει υψηλά πρόστιμα και μετά ακολούθησε με αλφαβητική σειρά η παράδοση των εγγράφων για το 1 ευρώ στον κόσμο. Όποιος βεβαίως δεν πρόλαβε να τα πάρει, την επόμενη Τετάρτη την ίδια ώρα στην αίθουσα του Συλλόγου ‘Δεξαμενή» θα συνεχιστεί η παράδοση.
 εφημερίδα Πρωινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ