Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μέσω Δήμων και στις Σχολικές Επιτροπές η αρμοδιότητα της θέρμανσης των σχολείων


Δελτίο Τύπου

Απάντηση Μιχελάκη σε Κοντογιάννη

petrelaio_2.Σχέδιο Νόμου που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να παρέχουν στις Σχολικές Επιτροπές αγαθά κάθε είδους απαραίτητα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του μεταξύ των οποίων και πετρέλαιο.

Αυτό αναφέρει στην απάντησή του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης στην Ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη σχετικά με την ανάγκη να συμπεριληφθούν οι ορεινές περιοχές της Ηλείας στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων. Όπως επεσήμανε ο Ηλείος Βουλευτής, στις ορεινές περιοχές της Ηλείας κατά τους χειμερινούς μήνες σημειώνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για το λόγo αυτό επιβάλλεται τα σχολεία να λάβουν άμεσα οικονομική ενίσχυση.

Χωρίς να δίνεται σαφής απάντηση στο παραπάνω αίτημα, το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να δώσει στις Σχολικές Επιτροπές αρμοδιότητα σχετικά με τη θέρμανση των σχολείων, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα καθώς με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει ευελιξία και θα αντιμετωπίζονται πιο άμεσα οι διαφορετικές ανάγκες κάθε σχολείου, ανάλογα και με την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...