Hλεία: Ήρωας πυροσβέστης για... δεύτερη φορά!


 
Ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο σοβαρό τροχαίο που έγινε το βράδυ της Κυριακής στη Φασκομηλιά Φιγαλείας. Το τροχαίο σημειώθηκε μόλις 20 μέτρα από το σπίτι του. Το αντιλήφθηκε σε δευτερόλεπτα και έτρεξε πάνω στο όχημα για να προσφέρει κάθε βοήθεια που θα μπορούσε.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το σοβαρότερο της υπόθεσης δεν ήταν ότι το όχημα έβγαζε πυκνούς καπνούς αλλά το γεγονός ότι ο οδηγός του είχε εγκλωβιστεί και είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Ο Γιώργος Ζώης, ο ήρωας πυροσβέστης της Ελλάδας που έσωσε από τις φλόγες το ιστορικό σπίτι της Μαντούς Μαυρογένους, την Κυριακή ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο σοβαρό τροχαίο στη Φασκομηλιά και πραγματοποίησε την επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού. Σε αυτό τον βοήθησαν πολύ ο αδελφός του Ανδρέας αλλά και οι διερχόμενοι οδηγόι Τάσος Τάγαρης & Βασίλης Ζώης.
Ο Γιώργος, με εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις και μεγάλη ψυχραιμία, έδρασε αστραπιαία και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να απεγκλωβίσει με ασφάλεια τον οδηγό και να τον μεταφέρει σε ασφαλή χώρο για να του δώσει τις πολύτιμες πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο, το οποίο ο ίδιος κάλεσε ενώ η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος «πίεσε», με επίμονα τηλεφωνήματα σε ΕΚΑΒ και Τροχαία, για να έρθει άμεσα ασθενοφόρο το οποίο και έφθασε από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε μόλις 30 λεπτά.
Ο Γιώργος βρισκόταν στη Φασκομηλιά για λίγες ημέρες για να δει τους γονείς του, αλλά αυτό δεν τον πτόησε στο να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό τροχαίο.
Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να επιβραβεύονται για το έργο τους και το θάρρος τους. Ακόμα και εκτός υπηρεσίας είναι πρόθυμοι να επέμβουν και να δώσουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Πηγή: ΦΙΓΑΛΕΙΑ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ