Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Νέο κρούσμα ξυλοδαρμού διαιτητή στην Ηλεία!


ΠΥΡΓΟΣ
(15/03/2015 15:36)
Θύμα βίαιης επίθεσης έπεσε διαιτητής στον τοπικό αγώνα πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας μεταξύ της Θύελλας Πύργου και του Πέλοπα Πελοπίου, μόλις λίγες εβδομάδες μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στην Ξυλοκέρα. (σχετικό ρεπορτάζ)



Σύμφωνα με όσα αναφέρει το φύλλο αγώνος, στο 38ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, ο διαιτητής Β. Βισβάρδης απέβαλε τον παίκτη του Πέλοπα, Π.Δ., με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από τον ποδοσφαιριστή (γονατιά στη μέση και στα πλευρά).

Ακολούθησε ομαδική επίθεση στον διαιτητή από τους παίκτες του Πέλοπα και -σύμφωνα πάντα με όσα καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνος- ο ποδοσφαιριστής Δ. Φ. γρονθοκόπησε πισώπλατα τον διαιτήτη.

Την ίδια στιγμή, οι οπαδοί του Πέλοπα εκτόξευαν καφέδες και μπουκάλια με νερό στον διαιτήτη και τον επόπτη, «στολίζοντάς» τον με «βαριές» εκφράσεις και απειλώντας με εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Ο παρατηρητής του αγώνα, Δ.Μπουλούτας, ενήργησε αστραπιαία και με ψυχραιμία, καλώντας την Αστυνομία, η οποία έφτασε σε χρόνο-ρεκόρ στο Ενωσιακό γήπεδο και προστάτευσε τον διαιτητή. 
Το παιχνίδι φυσικά διεκόπη οριστικά, ο διαιτητής συνέταξε το φύλλο αγώνος και -σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com- αναμένονται συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίθεση δέχθηκε και ο ένας επόπτης του αγώνα.
Δυστυχώς είναι ένα κρούσμα που προστίθεται στην «αλυσίδα» βίας το τελευταίο διάστημα.
Επειδή δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα επεισόδια στην Ξυλοκέρα, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, η ΕΠΣ Ηλείας θα πρέπει να λάβει άμεσα πολύ πιο δραστικά μέτρα, μια και οι «τραμπούκοι» των γηπέδων δεν συνετίζονται. 
Η απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων αναμένεται να εξεταστεί σοβαρά, ευθυγραμμιζόμενη και με τις πρόσφατες αποφάσεις του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα καιτου υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή.

Γιώργος Παπαφωτόπουλος
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

*Φωτό αρχείου
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...