Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Το πρώτο Κύπελλο βόλεϊ της ιστορίας του πήρε ο ΠΑΟΚ


Ο «δικέφαλος του Βορρά» λύγισε 3-1 τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε στη Σύρο το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του, επικρατώντας 3-1 σετ του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ.

Με τους Χιμένεθ και Γκόμες να βρίσκονται σε εξαιρετική μέρα, ο «δικέφαλος» έγραψε ιστορία πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου 32 χρόνια μετά την προηγούμενη παρουσία του σε τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον εκπληκτικό ΠΑΟΚ, που είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και αντέδρασε ουσιαστικά μόνο στο δεύτερο σετ. Παρόλα αυτά, οι δύο ομάδες παρουσίασαν εξαιρετικό θέαμα, στο ματς διαφήμιση για το άθλημα.

Το πρώτο σετ είχε όνομα. Ερνέστο Χιμένεθ. Ο Κουβανός ακραίος πήρε πάνω του τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στο 1-0 σετ, έχοντας εξαιρετική παρουσία στην επιθετική δραστηριότητα. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, δεν τον άφησε να απομακρυνθεί στο σκορ, όμως του κόστισαν τα λάθη στα κρίσιμα σημεία.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο σετ, παίρνοντας προβάδισμα μέχρι και έξι πόντους (10-4), όμως ένα επιμέρους 4-1 του Ολυμπιακού έφερε το ματς στα ίσα στο 14-14. Το σετ έγινε θρίλερ, με τις δύο ομάδες να… ανταλλάσσουν το προβάδισμα, μέχρι το 21-21. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δύο πόντων στο 23-21, όμως οι «ερυθρόλευκοι» γρήγορα το ανέτρεψαν και μετά από δύο σετ μπολ έφεραν το παιχνίδι ξανά στα ίσα (1-1 σετ).

Συγκλονιστικό ήταν και το τρίτο σετ. Οι δύο ομάδες έδωσαν σκληρή μάχη, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα με ένα επιμέρους 6-2 (13-11), ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα αντίστοιχο σερί για το 17-18. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το 21-21, όμως ο εξαιρετικός Γκόμες και τα συνεχόμενα λάθη του αντιπάλου έκαναν το 2-1 υπέρ του «δικέφαλου» .

Με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο τέταρτο σετ, με τον Ολυμπιακό να «κυνηγάει» από κοντά. Αυτό τουλάχιστον μέχρι το 14-14, αφού ένα σερί 3-0 έδωσε… αέρα στην ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, που δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 21-18. Σε εκείνο το σημείο, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για την ισοφάριση, όμως πιο ψύχραιμος ο ΠΑΟΚ ξέφυγε ξανά στο +4 και με καρφί του Κουρνέτα πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Τα σετ: 25-21, 26-28, 25-22, 25-22

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...