Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Ελέγχεται το μαχαίρι για γενετικό υλικό – Δύο φορές είχαν ερευνήσει το σημείο!

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Ελέγχεται το μαχαίρι για γενετικό υλικό – Δύο φορές είχαν ερευνήσει το σημείο!- Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοχειρία
- Στη σορό του βρέθηκαν ίχνη από δαγκωματιές άγριων ζώων
- Είχε σημάδια στο καρπό του προφανώς από την προσπάθειά του να κόψει τις φλέβες του
- Στις τσέπες του βρέθηκε το μπρελόκ που του είχε δωρίσει η οικογένειά του, κάτι που βοήθησε στην αναγνώριση
- Αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν  ερευνήσει δύο φορές το σημείο
- Εξετάζεται γενετικό υλικό και αποτυπώματα στο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στον άτυχο φοιτητή 

 Τραγικός ο επίλογος στην υπόθεση που συγκλονίζει εδώ και εβδομάδες το πανελλήνιο. Η είδηση ότι ο νεαρός φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός, βύθισε στη θλίψη την οικογένειά του και γέμισε το πανελλήνιο ανησυχία, όσον αφορά τις συνέπειες της ενδοσχολικής βίας.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης που ανέλαβε την ιατροδικαστική έρευνα μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο που έχει ορίσει η οικογένεια του άτυχου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, στις πρώτες ενδείξεις που έχει στα χέρια του από την επί τόπου νεκροψία του πτώματος, «βλέπει» σοβαρά το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βουγιουκλάκης, παρά το γεγονός ότι το πτώμα του άτυχου φοιτητή βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, υπάρχουν ίχνη από δαγκωματιές άγριων ζώων πιθανών σκυλιών, υπάρχουν βαθιά σημάδια στα χέρια του κυρίως στον έναν καρπό, που προφανώς είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του απελπισμένου παιδιού να κόψει τις φλέβες του. Άλλωστε το μαχαίρι βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Β. Γιακουμάκη, ενώ ήταν με τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής του πριν από περίπου 38 ημέρες.

Το γεγονός αυτό, βέβαια, σε συνδυασμό με τα κλειδιά που βρέθηκαν στις τσέπες του Β. Γιακουμάκη με το χαρακτηριστικό μπρελόκ που του είχε κάνει δωρο η οικογένειά του, συνετέλεσαν στην άμεση αναγνώριση της σορού από το θείο του αδικοχαμένου φοιτητή.

Επίσης, το μαχαίρι το οποίο βρέθηκε σε απόσταση λιγότερη των τριών μέτρων από το πτώμα του άτυχου παιδιού και στην αριστερή πλευρά. Ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας και το βαθύ τραύμα στο δεξί καρπό του, γεγονός που ενισχύει την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή περί αυτοχειρίας.

Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου φοιτητή και κυρίως η διευκρίνιση εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία, θα διαπιστωθεί μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής, που θα διενεργηθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία, παρουσία και του τεχνικού συμβούλου που έχει ορίσει η οικογένεια του Β. Γιακουμάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια αυτών των 38 δραματικών ημερών αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν περάσει και ερευνήσει την περιοχή που βρέθηκε το πτώμα τουλάχιστον δύο φορές, χωρίς όμως να εντοπίσουν το παραμικρό στοιχείο.

Το πτώμα του άτυχου νεαρού βρέθηκε από ένα ζευγάρι που είχε βγει βόλτα το πρωί και κόλλησε το αυτοκίνητό τους στη λάσπη του βούρκου που υπάρχει στο σημείο. Ο άνδρας στη προσπάθειά του να βρει ένα ξύλο για να βάλει στις ρόδες, μπήκε μέσα στα βάτα με αποτέλεσμα να έλθει αντιμέτωπος με το φριχτό θέαμα: Το πτώμα του άτυχου νεαρού που ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν πάρει αποτυπώματα από το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του φοιτητή, αλλά και γενετικό υλικό, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν υπάρχει στην λεπίδα του μαχαιριού γενετικό υλικό του άτυχου φοιτητή.

Πάντως όλα δείχνουν πως ο ευαίσθητος χαρακτήρας του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων «έσπασε» έπειτα από τη βία, το χλευασμό, αλλά και τα καψόνια που δεχόταν αδιαμαρτύρητα όλους αυτούς του μήνες, από μερίδα συμφοιτητών του, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν ίδια καταγωγή με το άτυχο Βαγγέλη. Την Κρήτη.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που είχε στείλει κατά το πρόσφατο παρελθόν η Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής σε συμβουλευτική για την ενδοσχολική βία ομάδα και ζητούσε συμβουλές για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας στην σχολή από ομάδα φοιτητών από την Κρήτη οι οποίοι: «είναι σκληραγωγημένοι ορεσίβιοι και με αγάπη στα όπλα», όπως αναφερόταν στην επιστολή.

Εάν αποδειχτεί ότι ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη οφείλεται σε αυτοκτονία και μάλιστα με φόντο τα όσα είχε περάσει στην σχολή, τότε θα μιλούμε για το πρώτο κρούσμα σοβαρής εξωσχολικής βίας στην Ελλάδα και μάλιστα με αυτοχειρία του ανθρώπου που υπέστη τη σωματική και ψυχολογική βία.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...