Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ της Τρίτης ο καιρός σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Οι έντονες καταιγίδες που έπληξαν όλη τη νύχτα την Πάτρα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην πόλη. Προβλήματα σε Ηλεία, Αχαΐα και Αττική προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση στη διάρκεια της νύχτας. 
 
Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν οι καλλιέργειες. Πάντως σύμφωνα με την ΕΜΥ, η ραγδαία επιδείνωση του
καιρού από τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει από τα δυτικά με μεγάλες ποσότητες βροχής, βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς ανατολικά, ενώ από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει έως και 7 βαθμούς. 

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η βροχή στην Πάτρα. Η πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις, ενώ συνεχείς ήταν οι διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της πόλης αλλά και του νομού Ηλείας.
Στη Λακόπετρα Αχαΐας το φως της ημέρας αποκάλυψε τις καταστροφές που άφησε πίσω της η ισχυρή καταιγίδα. Χωράφια και καλλιέργειες μετατράπηκαν σε λίμνες. Σπίτια πλημμύρισαν. Κάτοικοι και παραγωγοί μετρούν τώρα τις πληγές τους.

Στην Αθήνα
, η πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια στην Καλλιθέα, τη Νεάπολη και το Κερατσίνι. Στο Κερατσίνι μάλιστα 3 οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ στα Σεπόλια και την Κυψέλη έσπασαν δένδρα και έπεσαν στο οδόστρωμα.
Στο Γέρακα το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία που έπληξε την Ικαρία την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε ο Γιάννης Μαγκριώτης. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, ήδη έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση ώστε άμεσα να δοθούν οι αποζημιώσεις μόλις ολοκληρωθούν όλες οι καταγραφές. Τις πρώτες χρηματοδοτήσεις έχει αναλάβει να δώσει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μπορεί να έχουν περάσει 8 ημέρες από τότε που η θεομηνία έπληξε την Ικαρία οι κάτοικοι ωστόσο στο Καρκινάγρι και την Αμάλλου μετρούν ακόμα ζημιές. Σε πολλά σημεία η καταστροφή είναι βιβλική.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τη νύχτα της Τρίτης 26/10 στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες από τις πρωινές ώρες την Τετάρτη 27/10/ θα επηρεάσουν και το υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική στερεά και βαθμιαία την Πελοπόννησο (κυρίως δυτική και νότια), τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, πιθανώς πρόσκαιρα την ανατολική στερεά και την Εύβοια και από το απόγευμα τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προς το βράδυ τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα της Τέταρτης (27/10/2010) τα ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα ασθενήσουν και την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και θα ασθενήσουν.
Ιδιαιτέρα για την Αττική καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, προβλέπονται το μεσημέρι - απόγευμα της Τετάρτης.
2. Παράλληλα από το βράδυ της Τέταρτης στο βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και σε ορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής Ελλάδας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις
.
ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...