Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Επιμένει στις εκλογές ο Πρωθυπουργός

Κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δέκα ημέρες πριν... τις τοπικές εκλογές και δύο εικοσιτετράωρα μετά τη διακαναλική συνέντευξη, από την οποία προειδοποίησε με πρόωρες εθνικές κάλπες, εάν το αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου είναι αρνητικό για την κυβέρνηση.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε στενούς του συνεργάτες, ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε τη στρατηγική της πόλωσης, που έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει δεινή ήττα των υποψηφίων του στις περιφερειακές εκλογές και τους μεγάλους δήμους της χώρας.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ακολουθεί πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας και για αφανή συμφέροντα, που θέλουν να ανακόψουν τις αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση. Και επανέλαβε με νόημα ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Συγκεκριμένα, η δήλωσή του έχει ως εξής: «Τι ζητάει εβδομάδες τώρα από τις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ; Να σταματήσει η σταθερή μας πορεία προς τα εμπρός, η πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της  χώρας, η πορεία των μεγάλων αλλαγών. 
Να εξυπηρετηθούν και αφανή συμφέροντα που θέλουν να ανακόψουν τις αλλαγές που φέρνουμε στη χώρα. Έτσι ήθελε να ερμηνεύσει το όποιο αποτέλεσμα. Ακόμη και με κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η πορεία της  χώρας. 
Αυτό το κατάλαβαν καλά πλέον οι πολίτες. Πιστεύω ότι δεν θα επιτρέψουν σε  εκείνους που, αφού μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας, λιποτάκτησαν, να υπονομεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη σημερινή σταθερότητα, αλλά και το ομαλό μέλλον της χώρας. Έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. 
Κι αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Η αντίδραση της ΝΔ

Την άμεση αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου συνοδεύει τον Αντώνη Σαμαρά, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι διακατέχεται από πανικό εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου και γι' αυτό, μετά τους εκβιασμούς και τις κινδυνολογίες, καταφεύγει πλέον και στις ύβρεις.

«Μετά την κινδυνολογία και τους πολιτικούς εκβιασμούς, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του εκτρέπονται και σε ποταμούς ύβρεων εναντίον της ΝΔ.
Τίποτε από αυτά δεν αγγίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μόνο που επιτυγχάνει, έτσι, ο κ. Παπανδρέου, είναι να δείχνει, ακόμη πιο έντονα, το μεγάλο πανικό που τον διακατέχει μπροστά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ρηγίλλης.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...