Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ελαιομάζεμα σε αβέβαιο φόντο


Ελαιομάζεμα σε αβέβαιο φόντο
Στη νέα σοδειά ελαιολάδου είναι στραμμένο πια το ενδιαφέρον, καθώς αυτές τις μέρες άρχισε σε αρκετές περιοχές της Ηλείας η συγκομιδή ελαιοκάρπου. Πάντως γενικότερα επικρατεί έλλειψη ενδιαφέροντος...
...για αγοραπωλησίες τόσο στην εγχώρια, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά του προϊόντος.

Στην Ιταλία τα πρώιμα ελαιόλαδα έμμειναν χωρίς εμπορικές πράξεις, σύμφωνα με τον «Αγροτύπο», καθώς οι παραγωγοί ζητούν 3,20 με 3,30 ευρώ το κιλό, αλλά το εμπόριο δεν τις αποδέχεται.

«Παγωμένη» είναι και η ισπανική αγορά, όπου αυτή την εποχή γίνεται διακίνηση ελάχιστων βυτίων. Λίγα βυτία διακινήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και στη χώρα μας για παράδοση στην Ιταλία.

Ειδικότερα όσον αφορά τη διαμόρφωση των τιμών παραγωγού για τη φετινή σοδειά οι εκτιμήσεις φαίνονται δυσοίωνες, αφού η αναμενόμενη υψηλή παραγωγή της Ισπανίας, η δημιουργία νέων ελαιοπαραγωγικών χωρών με καλή ποιότητα ελαιολάδου στις οποίες έχουν ήδη έχουν στραφεί οι Ιταλοί, η περσινή υποβαθμισμένη σε πολλές περιοχές ποιότητα των ελληνικών ελαιολάδων και η μόνιμη αδυναμία των Ελλήνων να βρουν το δρόμο προς τις αγορές, δείχνουν ότι το παιχνίδι των τιμών έχει ξεφύγει από τα ελληνικά χέρια.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...