Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Οι 10 τροφές της νιότης


“Είμαστε ό,τι τρώμε” υποστηρίζει μια ρήση και πολύ εύκολα καταλαβαίνει κανείς την αλήθεια αυτών των λέξεων, αν αναλογιστεί πως ανάλογα με τη διατροφή που κάνουμε μπορούμε από το να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας...
... προσφέροντάς του δύναμη και αντοχή, μέχρι και να διατηρήσουμε μια πολύ ωραία επιδερμίδα και να βρισκόμαστε σε πολύ καλά επίπεδα ευεξίας.
Διατροφολόγοι και δερματολόγοι υποστηρίζουν πως οι τροφές έχουν σημαντικό αντίκτυπο και στον τρόπο λειτουργίας των γονιδίων, συμβάλλοντας στη μακροζωία, στηριζόμενη σε έναν υγιή οργανισμό.
Οι 10 τροφές που μεγαλώνουν αλλά δε γερνούν

1. Ο σολωμός:  και άλλα ψάρια της ανοιχτής θάλασσας είναι πλούσια σε Ω3, ικανά να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις, να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση και να χαρίσουν νεανική επιδερμίδα.

2. Η μαύρη σοκολάτα: είναι πλούσια σε φλαβονοειδείς ουσίες που έχουν αντιοξειδωτική δράση, ενώ  ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να χαμηλώνει την υψηλή πίεση, αλλά και να μειώνει την κακή χοληστερίνη και να αυξάνει την ευαισθησία των κυττάρων στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

3. Η κανέλλα: συμβάλλει στην αποτροπή δημιουργίας ρυτίδων, ενισχύει τη μνήμη και τη δυνατότητα συγκέντρωσης.

4. Το κάρδαμο: έχει αντιοξειδωτικές και διουρητικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα βοηθάει στην κακή υγεία των ματιών και της επιδερμίδας.

5. Σπόροι Chia: η τελευταία ανακάλυψη των διατροφολόγων και των βοτανολόγων στο χώρο των υπερτροφών. Οι μικροί ασπρόμαυροι σπόροι αποτέλεσαν τροφή και φάρμακο για τους αρχαίους πολιτισμούς των Αζτέκων, των Ίνκας και των Μάγια. Περιέχουν 30% πρωτεϊνη, 30% φυτικές ίνες και 30% Ω3 λιπαρά οξέα, ενισχύοντας έτσι τριπλά την καρδιά, τον εγκέφαλο και την επιδερμίδα.

6. Λάδι καρύδας: περιέχει κορεσμένα λιπαρά που ενισχύουν τα κυτταρικά τοιχώματα και δίνουν ώθηση στο μεταβολισμό.

7. Τα μύρτιλα: είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, κάνουν καλό στους νευρώνες επικοινωνίας του εγκεφάλου.

8. Το τσάι: περιέχει κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν το μεταβολισμό, προστατεύουν την επιδερμίδα και αποτρέπουν από λοιμώξεις, μειώνοντας ταυτόχρονα την απορρόφηση του λίπους από τον οργανισμό.

9. Τα μανιτάρια: ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δυναμώνουν το συκώτι και αυξάνουν το μεταβολισμό.

10. Το αβοκάντο: χαρίζει ευεξία και ανεβάζει τη λίμπιντο.

Η λύση είναι στη φύση!
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...