Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Δήμαρχοι της… τρίτης ηλικίας


Δήμαρχοι της… τρίτης ηλικίας
Το κριτήριο της ανανέωσης με νέα πρόσωπα δεν ίσχυσε ιδιαίτερα στις πρόσφατες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ηλεία. Μόνο δύο από τους επτά εκλεγμένους δημάρχους στο νομό είναι καινούριοι.
Αν δε πάμε και στο κριτήριο της ηλικίας, ο μέσος όρος των δημάρχων της Ηλείας ανέρχεται στα 57,5 χρόνια και ευτυχώς που υπάρχει ο νέος δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός (42 ετών) για να ρίξει κάπως τον μέσο όρο ηλικίας.

Διότι, τρεις εκ των νέων δημάρχων διάγουν την έκτη δεκαετία της ζωής τους (είναι από 55 έως 59 ετών) και άλλοι τρεις την έβδομη (από 61 έως 65 ετών).

Να θυμίσουμε ότι τα 65 χρόνια είναι το όριο εισόδου στην τρίτη ηλικία, αλλά αυτό δεν έχει ίσως καμιά σημασία. Άλλωστε, η ωριμότητα και η εμπειρία είναι σημαντικά κριτήρια επιλογής ενός δημάρχου.

Δύο εκ των υποψηφίων δημάρχων που ήταν κάτω από πενήντα και κατά κάποιον τρόπο εκπροσωπούσαν τις νέες γενιές (Γ. Παναγιωτόπουλος και Γ. Παναγούλιας) δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Ίσως γι' αυτούς να ήταν καθοριστικό ότι στο μεγάλο ποσοστό της αποχής σημαντικό μερίδιο είχαν νέοι ηλικιακά άνθρωποι.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...