Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Έξι νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα


Έξι νεκροί, 20 τραυματίες από τους οποίους οι τρεις πολύ σοβαρά, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε κοντά στο Τεπελένι Αλβανίας με ελληνικό λεωφορείο.

Γύρω στις 9:30 απόψε το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Τίρανα, στην περιοχή Μπάλσι, στο χωριό Βράτανα, κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων.

Ήδη συνεργεία διάσωσης έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος και ανασύρουν πτώματα και τραυματίες.

Το λεωφορείο ανήκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και ο οδηγός του, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι Έλληνας και εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο από την Αθήνα για Τίρανα με 49 επιβάτες. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα αν μεταξύ των επιβατών ήταν και Έλληνες εκτός από τους Αλβανούς.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Ιωάννης - Αλέξιος Ζέπος, επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα και του γνώρισε, πρώτον, ότι οι ελληνικές Αρχές μπορούν να διαθέσουν άμεσα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων και, δεύτερον, ότι το Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι σε θέση να υποδεχθεί τους τραυματίες.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...