Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ξεκαθαρίζει η βρωμιά


«Ξεκαθαρίζει» η «βρωμιά»
Νέες πληροφορίες για τα «στημένα» στο γραφείο της κα Πόπης Παπανδρέου. Προπονητής που γνωρίζει πολλά θα κληθεί να καταθέσει, όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες, αλλά και υπάλληλοι ΠΑΕ. Ελέγχεται σύνδεση του Μr. 26 εκ. ευρώ με τις παραπάνω υποθέσεις.


Καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης «στημένα παιχνίδια», οι έρευνες καταλήγουν σε ένα πρόσωπο «κλειδί» που μπορεί να ξεσκεπάσει το κύκλωμα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα προπονητή, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. 
 
Ο εν λόγω τεχνικός αποχώρησε ξαφνικά από την ομάδα του λίγο πριν από μια συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το παιχνίδι αυτό βρίσκεται πολύ ψηλά στη σχετική λίστα της UEFA, και η εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση έχει σκοπό να τον καλέσει για κατάθεση ώστε να διαλευκάνει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάρτιο του 2009 παίχτηκαν διαδοχικά δελτία των 200 ευρώ σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα δελτία κατατέθηκαν σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ της Βορείου Ελλάδας, και μάλιστα από τις 23:30 και έπειτα. 
 
Το βράδυ πριν την διεξαγωγή της αναμέτρησης Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 4-1. Το συνολικό ποσό των συγκεκριμένων δελτίων που παίχτηκαν στον «άσο» ήταν 8.000 ευρώ και απέφεραν κέρδη 100.000 ευρώ! Το παιχνίδι αυτό είναι «κόκκινο» στον φάκελο της UEFA και χαρακτηρίζεται «άκρως διεφθαρμένο»!

Ωστόσο, στη διάθεση της εισαγγελίας βρίσκεται και άλλο ένα παιχνίδι, το οποίο όμως δεν υπάρχει στον φάκελο της UEFA. Το παιχνίδι αυτό είναι της Β εθνικής κατηγορίας και αφορά της σεζόν 2008-2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 27 (+1) παιχνίδια των φακέλων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, η ΓΓΑ έχει στείλει στον Άρειο Πάγο μονάχα τα 23! 
 
Τα υπόλοιπα τέσσερα (πέντε με το προαναφερθέν), που να βρίσκονται άραγε; Ίσως όμως να ξεκαθαρίσει και αυτό το θέμα, αφού η εισαγγελέας θα καλέσει για κατάθεση τον Σοφοκλή Πιλάβιο. 
 
Επομένως ίσως να «ρίξει» περισσότερο φως στην υπόθεση, μια και αναμένεται να ζητήσει την πλήρη συνεργασία της ΕΠΟ και να προσκομίσει όλα όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή της.

Από το γραφείο της Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, αναμένεται να «παρελάσουν» ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες, αλλά και υπάλληλοι ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους που θα κληθούν είναι ο Πέτρος Θεοδωρίδης. 
 
Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού είχε χαρακτηρίσει, με δηλώσεις του, «στημένο» το παιχνίδι της Β’ Εθνικής ανάμεσα στον Εθνικό Αστέρα και τον Πιερικό. Μπορεί μετά να ανασκεύασε, όμως το ματς είναι χαρακτηρισμένο ως «σοβαρά ύποπτο» στους φακέλους της UEFA.

Τέλος, παραμένουν στο στόχαστρο της ΣΔΟΕ και των εισαγγελικών αρχών ο Μr. 26 εκατ. ευρώ (Α.Τ.) και ο Π.Π. η υπόθεσή τους ερευνάται από τα αρμόδια τμήματα και αν στην πορεία προκύψει σύνδεση με τις προηγούμενες υποθέσεις (ελέγχονται οι ημερομηνίες και τα παιχνίδια), τότε οι υποθέσεις θα συγχωνευτούν.
24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...