ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Έτσι θα ψηφίσουμε για Περιφέρεια


Έτσι θα ψηφίσουμε για Περιφέρεια
Δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν προσέλθουμε στις κάλπες και πολλοί Ηλείοι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τον τρόπο που θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα στις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες για πρώτη φορά διεξάγονται στη χώρα μας.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης», σε κάθε περιφερειακό διαμέρισμα (έτσι αποκαλείται πλέον ο νομός) οι πολίτες θα μπορούν να «σταυρώσουν» τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του δικού τους περιφερειακού διαμερίσματος και όχι άλλου.
Δηλαδή εμείς στην Ηλεία δεν θα ασχοληθούμε με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους των άλλων δύο περιφερειακών διαμερισμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ας ανήκουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο που επιλέξαμε να ψηφίσουμε.

Μεταξύ των υποψηφίων που θα δούμε στο ψηφοδέλτιο, το όνομα του επικεφαλής υποψηφίου περιφερειάρχη αλλά και αυτό του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης. Μεταξύ των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων κάθε πολίτης μπορεί να βάλει μέχρι και τέσσερις σταυρούς (για την Ηλεία).

Τώρα, ως επιτυχών συνδυασμός αναδεικνύεται εκείνος που θα συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1. Αν δεν το κατορθώσει αυτό κανένας συνδυασμός στον πρώτο γύρο, οι εκλογές επαναλαμβάνονται στον δεύτερο γύρο, με τους δύο πλειονοψηφήσαντες συνδυασμούς.

Αν επιτυχών συνδυασμός στην Περιφέρεια είναι ο Α και στην Ηλεία πλειοψηφήσει ο συνδυασμός Β, αντιπεριφερειάρχης δεν εκλέγεται από τον συνδυασμό Β αλλά από τον πλειονοψηφήσαντα συνδυασμό Α. Με άλλα λόγια, λαμβάνονται υπόψη τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των συνδυασμών σε επίπεδο περιφέρειας.

Ως προς την κατανομή των εδρών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου είναι συνολικά 51. Αν ο επιτυχών συνδυασμός λάβει ποσοστό 50%+1 τότε λαμβάνει 31 έδρες και οι επιλαχόντες 20.

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, εκτός από τον επιτυχόντα (πρώτο), διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχεί στα δύο πέμπτα (2/5), και το πηλίκο τους αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπόμενου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.

Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες συνδυασμοί, σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία, είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.

Εάν συνδυασμοί έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων διενεργείται κλήρωση. Εάν και μετά τη διανομή εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε επιλαχόντος συνδυασμού.

Εάν έχει απομείνει προς διάθεση μία μόνον έδρα, την καταλαμβάνει ο επιλαχών συνδυασμός που έχει καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα και παρουσιάζει το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο.

iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: