Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

«Ξύπνιοι» κορόιδεψαν γερόντια


«Ξύπνιοι» κορόιδεψαν γερόντια
«Γιαγιά… παππού… δεν με θυμάσαι; Φίλος του γιου σου είμαι». Σε αυτή τη φράση ή σε άλλη παρόμοια ποιος γέρος και ποια γιαγιά από ντροπή δεν απαντά περίπου «ναι». Αυτό το κλίμα οικειότητας επιδιώκουν να δημιουργήσουν επιτήδειοι για να ...
... μπουν στο σπίτι ηλικιωμένων, ανήμπορων ανθρώπων και να ξαφρίσουν ότι μπορούν περισσότερο…

Το κόλπο «γεια είμαι φίλος του γιου σου και μου χρωστάει» έχει «φορεθεί» πολύ από κομπιναδόρους που γυρνούν από χωριό σε χωριό, ψάχνοντας για θύματα. 

Στην Ηλεία τα κρούσματα των εξαπατημένων ηλικιωμένων είναι δεκάδες και κατά περιόδους παρουσιάζουν έξαρση. Μια τέτοια έξαρση είχαμε χθες και σήμερα σε διάφορες περιοχές του νομού.

Στον Κακόβατο δύο τσιγγάνοι κυκλοφορούσαν με το φορτηγάκι τους, γεμάτο πατάτες. Οι πατάτες αποδείχθηκαν το δόλωμα, για μια 74χρονη, καθώς σταμάτησαν με το πρόσχημα «πάρε θειά πέντε κιλά πατάτες» και έπιασαν κουβέντα. 

Το κόλπο της απασχόλησης γνωστό, ο ένας για κουβέντα και ο άλλος για «έρευνα». Σε αυτή την περίπτωση ο δεύτερος τσιγγάνος βρήκε μέσα στο σπίτι το πορτοφόλι της 74χρονης και το ξαλάφρωσε κατά 500 ευρώ. Στη συνέχεια μπήκαν στο αυτοκίνητο και μην τους είδατε…

Στον Κόροιβο της Γαστούνης, οι καλοντυμένοι κύριοι που παρουσιάστηκαν στο κατώφλι μιας 84χρονης δήλωσαν «φίλοι του γιου της, που τους χρωστάει λεφτά». Το κόλπο πιάνει στις περισσότερες των περιπτώσεων και έτσι η γιαγιά έδωσε τα 650 ευρώ που της είπαν, «για να μη χρωστάει το παιδί της». 

Το φιλότιμο στα χωριά είναι πάνω από όλα, αλλά οι δράστες μόνο φιλότιμο δεν έχουν. Πήραν τα 650 ευρώ και δεν έφυγαν, αλλά πρόλαβαν να δουν που είχε κρυμμένα τα λεφτά της η 84χρονη και της πήραν στη συνέχεια ακόμα 350 ευρώ. Σύνολο λογαριασμού… 1.000 ευρώ.

«Μια γυναίκα δύο άντρες, κομπολόι δίχως χάντρες» λέει το άσμα… Όμως σε μια περίπτωση  στο Λούβρο της Αρχαίας Ολυμπίας μια γυναίκα και δύο άντρες, ήταν οι επιτήδειοι που κατάφεραν να κλέψουν έναν ηλικιωμένο. 

Οι τρεις τους μπήκαν στο σπίτι του, πάντα με τη μέθοδο της απασχόλησης και της υποτιθέμενης γνωριμίας. Κάτι από δω κάτι από κεί… κατάφεραν άλλοι να τον απασχολούν και άλλοι να ψάχνουν και τελικά βρήκαν 1.500 ευρώ, τα οποία έβαλαν στην τσέπη και από δω παν' κι άλλοι…
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...