Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ολυμπιακός - Περιστέρι 101-64

Ολυμπιακός - Περιστέρι 101-64

Ο Ολυμπιακός έκανε το "9 στα 9" στην Α1 σημειώνοντας την πρώτη του "100άρα" φέτος, καθώς διέλυσε το Περιστέρι στο ΣΕΦ με σκορ 101-64.... Εκπληκτικός ο Μαυροκεφαλίδης με 21 πόντους, μαέστρος ο Παπαλουκάς ενθαρρυντικά μηνύματα από Χαλπερίν και Γκόρντον.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του "100άρα" φέτος, καθώς διέλυσε το Περιστέρι στο ΣΕΦ με σκορ 101-64. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση, έχοντας για μεγάλη πρωταγωνιστή  στην αναμέτρηση τον εκπληκτικό Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος "έσπασε" τα κοντέρ της στατιστικής (32 rkg), κυρίως για την αποτελεσματικότητα του στην επίθεση (10/12δ), όντας πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων με 21 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα και 4 ασίστ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον μαέστρο Παπαλουκά με 6 ασίστ και 11 πόντους, ανεβασμένοι οι Χαλπερίν (14π, 3ας, 2κλ) και Γκόρντον (14π, 3ρ, 3ας), ξεχώρισε για ένα ακόμη ματς ο Μπουρούσης (15π).
To ματς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επέλεξε στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού τρεις γκαρντ, τους Βασίλη Σπανούλη, Τζαμόν Γκόρντον, και Γιοτάμ Χαλπερίν, ενώ στους ψηλούς ξεκίνησαν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Γιάννης Μπουρούσης. Ο Έλληνας σέντερ μπήκε δυνατά στο ματς, καθώς σημείωσε τα δύο πρώτα καλάθια των ερυθρολεύκων στο παιχνίδι με ωραίες προσπάθειες κάτω από την ρακέτα.

 Οι Πειραιώτες πάτησαν… γκάζια από νωρίς , καθώς, μόλις, στο 3’ έκαναν το σκορ 9-0, ύστερα από τρίποντο του Γκόρντον και καλάθι του Μαυροκεφαλίδη. Το Περιστέρι πέτυχε τους πρώτους του πόντους με καλάθι του Σενσλεϊ (9-2), με τον Μπουρούση στη συνέχεια με βολές να διατηρεί το +9 (11-2) για τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του αγώνα στηρίχτηκε στο γρήγορο παιχνίδι, με σαφή την διάθεση οι γκαρντ να τροφοδοτούν τους "ψηλούς", όπως ακριβώς συνέβη στο 4’ με τον Σπανούλη να δίνει ασίστ στον Μαυροκεφαλίδη. Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι ερυθρόλευκοι έχασαν τον ρυθμό τους, αντιμετώπισαν αμυντικά προβλήματα, με αποτέλεσμα το Περιστέρι να κάνει ένα σερί 7-0 μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν το σκορ (13-9) με καλάθι του Μάντζαρη. Οι φωνές του Ντούσαν Ίβκοβιτς από τον πάγκο «ξύπνησαν» άμεσα τους Πειραιώτες, αυξάνοντας ξανά την υπέρ τους διαφορά, πρώτα με ένα έξυπνο φάουλ που κέρδισε από την περιφέρεια ο Χαλπερίν, ο οποίος ευστόχησε και στις τρεις βολές, ενώ στη συνέχεια με καλάθι του Λουκά οι ερυθρόλευκοι έκαναν νταμπλ-σκορ στο 6’ (18-9). Το Περιστέρι αποφάσισε σε εκείνο το σημείο να παίξει άμυνα ζώνης με προσαρμογές, αλλά οι Νεστέροβιτς και Σπανούλης δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, δίνοντας προβάδισμα 11 πόντων για τους γηπεδούχους στο ΣΕΦ, με το σκορ της πρώτης περιόδου να είναι στο 24-13.


Οι προσπάθειες του Γκόρντον και το δίλεπτο του Έρτσεγκ


Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επέλεξε ξανά σχήμα με τρία γκαρντ, με τους Τεόντοσιτς, Γκόρντον και Παπαλουκά, με τον Έρτσεγκ στο "4" και σε ρόλο σέντερ τον Νεστέροβιτς, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να επιμένει στην άμυνα ζώνης. Ο Ολυμπιακός, όμως, στην επίθεση με αιχμή του δόρατος τον Γκόρντον βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα, πρώτα με υπέροχη ασίστ του Αμερικανού στον Νεστέροβιτς (26-15), ενώ στη συνέχεια ο ίδιος πραγματοποίησε μία ωραία ατομική ενέργεια, κάνοντας την διείσδυση, πετυχαίονοντας το καλάθι, παίρνοντας το φάουλ  και ευστοχώντας στην βολή. Στο 14’ ο ξεμαρκάριστος Παπαλουκάς τιμώρησε με τρίποντο το Περιστέρι (32-15) ανεβάζοντας την διαφορά στο +17, με το σερί των Πειραιωτών να φτάνει το 8-0.


Ο Κινγκ απάντησε στη συνέχεια για το Περιστέρι με βολές, αλλά ο Σλοβένος σέντερ στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού δεν δυσκολεύτηκε να προσθέσει δύο ακόμη πόντους στην στατιστική του με νέο νταμπλ-σκορ για τους γηπεδούχους (34-17) στο ματς. Ακολούθησε το δίλεπτο του Έρτσεγκ, καθώς ο Σέρβος φόργουορντ, ο οποίος πήρε την θέση του Νίλσεν στην Α1, πέτυχε 6 σερί πόντους κάνοντας το σκορ 40-19, με την διαφορά στο σκορ να ανεβαίνει τους 20 πόντους (+21). Ο Μάντζαρης πρόσθεσε έναν ταλαιπωρημένο πόντο στο σκορ των φιλοξενούμενων, αλλά ο Τεόντοσιτς απάντησε με τρίποντο στο 17’ φέρνοντας τους ερυθρόλευκους στο +23 (43-20). Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έδειχνε παραδομένη στις "άγριες" διαθέσεις των Πειραιωτών, οι οποίοι με τους Νεστέροβιτς και Χαλπερίν στην επίθεση ξέφυγαν με  49-21 (+28), αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι χαλάρωσαν στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχτούν ένα 5-0 σερί από τους Σκοτ και τρίποντο του Πέτρουλα.


Παρά την διαφορά ο "Ντούντα" ήθελε τους παίκτες του σε εγρήγορση


Το σκορ της ανάπαυλας βρήκε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 49-26 (+23), με τον Ολυμπιακό να έχει πλουραλισμό στους σκόρερ, να μην έχει χάσει βολή (16/16, 100%), να μετράει 3/5 αιφνιδιασμούς, έχοντας κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (22-10). Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα παίζοντας στην περιφέρεια κυρίως με τρία γκαρντ, έκλεψαν 5 φορές την μπάλα,  ενώ στην επίθεση ναι μεν έπαιζαν με συνεργασίες (13 ασίστ), αλλά είχαν και 9 λάθη στο ματς στα πρώτα 20 λεπτά, γεγονός το οποίο δεν άρεσε στον «Ντούντα», με τον προπονητή των ερυθρολεύκων να μην καθησυχάζεται από την διαφορά στο σκορ.


Το σερί του Ολυμπιακού στις βολές έφτασε τις 20/20


Στο δεύτερο ημίχρονο ο "σοφός" επέμεινε στους τρεις γκαρντ, αυτή την φορά με τους  Σπανούλη, Γκόντον και Παπαλουκά στην περιφέρεια, σχήμα το οποίο συνέχισε να φέρνει αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό στο παρκέ, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Μαυροκεφαλίδης πήρε την ασίστ του "Red-Bill" πέτυχε το καλάθι, πήρε το φάουλ, έβαλε και την βολή, ενώ στη συνέχεια ο αργηγός των ερυθρολεύκων με υπέροχη προσπάθεια έφερε την διαφορά ξανά στο +28 (54-26) στο 22’. Ο Μάντζαρης πέτυχε το πρώτο καλάθι για το Περιστέρι στην επανάληψη, αλλά στη συνέχεια ο Μπουρούσης εκμεταλλευόμενος την πανέξυπνη ασίστ του "Τσάρου" πέτυχε γκολ-φάουλ, σημειώνοντας έμμεσο τρίποντο για τους γηπεδούχους (57-28).


Στο 24’ ο Παπαλουκά έκλεψε την μπάλα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και με κάρφωμα ανέβασε την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (59-28, +31), με τον Ολυμπιακό να έχει επιβάλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι. Ο Κινγκ απάντησε με έμμεσο τρίποντο.  Στο 26’ ο Χαλπερίν με βολές έκανε το σκορ 65-33 (+32), με τους ερυθρόλευκους να φτάνουν το εντυπωσιακό ποσοστό των 20/20 βολές (!) στο ματς. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μπουρούσης, ο οποίος έδειχνε ανίκητος κάτω από την ρακέτα και με 4 σερί δικούς του πόντους κράτησε σε υψηλά επίπεδα την διαφορά (69-37). Στα δύο τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου οι δύο ομάδες χαλάρωσαν, ολίγον, στην άμυνα, καθώς αμφότερες πετύχαιναν πόντους εναλλάξ , με τον Έρτσεγκ στο 29’, όμως, να σημειώνει την μεγαλύτερη διαφορά σ το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +34 (73-39), με το σκορ στο 30’ να είναι 74-41.


Πίεση μέχρι το τέλος για την "100άρα"


Στην 4η περίοδο, το δίδυμο στα γκαρντ αποτελείτο από τους Παπαλουκά και Τεόντοσιτς, στο "3" μπήκε για πρώτη φορά στο ματς ο Πελεκάνος, ενώ στους ψηλούς ξεκίνησαν οι Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς. Ο Ίβκοβιτς φώναζε από τον πάγκο ώστε η ομάδα να παραμείνει συγκεντρωμένη, να μην χαλαρώσει από την διαφορά στο σκορ και να διατηρήσει την ίδια συνέπεια στο γήπεδο, με σαφείς εντολές να τροφοδοτηθεί ο Σλοβένος σέντερ. Ο Παπαλουκάς για ακόμη μία φορά στο ματς έτρεξε στον αιφνιδιασμό και με τα γνωστά του μπασίματα έκανε το σκορ 76-43, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ξανά σε «fast-break” με πρωταγωνιστή τον Πελεκάνο έφεραν την διαφορά ξανά στο +34 (79-45), ύστερα από λει-απ και βολή του Έλληνα γκαρντ-φόργουορντ.


Το Περιστέρι απάντησε με ένα μικρό σερί 5-0 (79-50) στο 33’, αλλά σχεδόν με τον ίδιο τρόπο ανταπάντησαν και οι ερυθρόλευκοι, καθώς στο 34’ έκαναν ένα σερί 6-0, ύστερα από καλάθι του Τεόντοσιτς και 4 πόντους του Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος έφερε την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της μέχρι εκείνο το σημείο, στο +35 (85-50). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και μείωσαν (-28) ύστερα από τρίποντο του Κινγκ στο 27’ (88-60), αλλά στη συνέχεια Γκόρντον και Πελεκάνος έπαιξαν γρήγορα στην επίθεση με τον Ολυμπιακό να ξεπερνάει τους 90 πόντους (92-60).

 Με βολές στο 39’ ο Αμερικανός γκαρντ των Πειραιωτών έκανε το σκορ 96-62 (+34), με τον Ίβκοβιτς να ζητάει από τους παίκτες του να ξεπεράσουν τους 100 πόντους.  Για τον λόγο αυτό οι ερυθρόλευκοι πίεσαν τους φιλοξενούμενους μέχρι το τέλος, ο Μαυροκεφαλίδης έκανε το 98-62 (+36), ενώ 43’’ πριν το τέλος ο Γλυνιαδάκης έχασε την ευκαιρία να φτάσει εκείνος την "100άρα", καθώς ευστόχησε, μόνο, στην μία βολή (99-64). Όμως, ο Γκόρντον, 15’’ πριν το τέλος, με ωραίο τζαμπ σουτ από την κορυφή της ρακέτας έκανε το σκορ 101-64, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει, παράλληλα, την μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (+37), πραγματοποιώντας μία σπουδαία εμφάνιση στο ΣΕΦ, παίζοντας ωραίο μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 49-26, 74-41, 101-64


Aνά δεκάλεπτο: 24-13, 25-13, 25-15, 27-23


Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11(1), Νεστέροβιτς 8, Γκόρντον 14(1), Σπανούλης 2, Μπουρούσης 13, Πελεκάνος 5, Μαυροκεφαλίδης 21, Χαλπερίν 14, Γλυνιαδάκης 2, Έρτσεγκ 8, Τεόντοσιτς 3.


Περιστέρι (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 5, Κινγκ 18(1), Παπανικολάου 3, Μαρούγκας, Α. Μάντζαρης 2, Σκοτ 9(1), Τσιάκος 2, Πέτρουλας 5(1), Σένσλι 2, Λούμπι 13, Μαρίνος, Μότσνικ 5.


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...