Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Το Newsit αποκαλύπτει νέα μαφία στα ακίνητα - ''Μου πήραν εκβιαστικά ακίνητο αξίας 350χιλ. ευρώ για 85 χιλιάδες''



Στελέχη τραπεζών, ψευτομεσίτες, και τα γνωστά "κοράκια" των πλειστηριασμών ακινήτων εκβιαστικά αρπάζουν σπίτια από χρεωμένους ιδιοκτήτες πριν φθάσουν στις αίθουσες πλειστηριασμών.
Ιδιοκτήτης διαμερίσματος στον Πειραιά αξίας άνω των  350.000 ευρώ βρέθηκε αντιμέτωπος με το κύκλωμα.

Του χτύπησαν το κουδούνι και χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον ενημέρωσαν πως το σπίτι του πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό σύντομα. Του πρότειναν να τους πουλήσει το σπίτι για 85.000 ευρώ ενώ αυτός χρωστούσε ακόμα 120.000. Του είπαν ότι δεν τον συνέφερε να πάει το σπίτι σε πληστειριασμό γιατί  θα έπιανε λιγότερα αφού θα φρόντιζαν να κηρυχθεί άγονος.

Τα μέλη του κυκλώματος γνώριζαν τα πάντα για τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με τον  πρόεδρο της ενώσεως δανειοληπτών το κύκλωμα έχει πρόσβαση στις "ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες" ιδιοκτητών ακινήτων που χρωστούν, από τραπεζικά στελέχη που εργάζονται στα καθυστερούμενα δάνεια. Οι τραπεζικοί σύμφωνα με τον κ. Κρητικό ενημερώνουν το κύκλωμα -με το αζημίωτο φυσικά- για τους ιδιοκτήτες που δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος μαθαίνουν την οικονομική ακόμα και οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους και τους προσεγγίζουν ως εκπρόσωποι επενδυτών που θέλουν να αγοράσουν το ακίνητο τους. Αυτό εν μέρει είναι αλήθεια μιας και η βιτρίνα του κυκλώματος είναι ορισμένες εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες ενημέρωσης..

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των δανειοληπτών στο κύκλωμα εμπλέκονται συμβολαιογράφοι αλλά και τα "κοράκια" των πλειστηριασμών που φροντίζουν το ακίνητο να καταλήξει στον "πελάτη" τους ακόμα και αν φθάσει τελικά στον πλειστηριασμό. Από την ένωση δανειοληπτών έχουν σταλεί εξώδικα  στους αρμόδιους φορείς, που ενημερώνουν για αυτή την απαράδεκτη πρακτική ωστόσο μέχρι σήμερα το κράτος δεν έχει μεριμνήσει.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

    Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...