Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Προϊστάμενος ΕΛΤΑ υπεξαίρεσε 217.000 ευρώ για να χειρουργηθεί

http://static.madata.gr/files/2010_IMAGES/L/lefta1_216029549.jpgΑντιμέτωπες με μια πρωτοφανή υπόθεση υπεξαίρεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το... υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Κεραμωτή βρίσκονται οι διωκτικές αρχές της Καβάλας, αλλά και η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. 
 
Υπεύθυνος για το έλλειμμα, ύψους περίπου 220.000 ευρώ, είναι ο 55χρονος διευθυντής του καταστήματος ο οποίος, όπως ομολόγησε, τα πήρε καθώς πρέπει να κάνει μια πολύ σοβαρή εγχείρηση στο εξωτερικό.

«Μου έλειπαν τα χρήματα για να εγχειριστώ. Τα πήρα για να σώσω τη ζωή μου. Δεν θα τα επιστρέψω, τα έχω ανάγκη» ανέφερε ο ίδιος στον ελεγκτή των ΕΛ.ΤΑ. όταν ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι κάποιος είχε αδειάσει το ταμείο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «πρόκειται για μια ασυνήθιστη περίπτωση. Ο ελεγκτής διαπίστωσε έλλειμμα ύψους 217.785,13 ευρώ και ως όφειλε ενημέρωσε αμέσως τον διευθυντή του υποκαταστήματος, θεωρώντας ότι κάποιος από τους υπαλλήλους είχε βάλει χέρι στο ταμείο. Ο ίδιος, όμως, έμεινε άφωνος όταν άκουσε τον 55χρονο διευθυντή να του ομολογεί ότι αυτός ήταν ο δράστης. Οτι ο ίδιος είχε πάρει τα χρήματα για να τα χρησιμοποιήσει για την αποκατάσταση της υγείας του».

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Χωρίς περιστροφές, του αποκάλυψε ότι είχε αναγκαστεί να αφαιρέσει τα χρήματα με σκοπό να μεταβεί στην Ιταλία, όπου πρόκειται να κάνει μια σοβαρή εγχείρηση. Είχε πάει σε πολλούς γιατρούς στην Ελλάδα, καθώς το πρόβλημά του φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Κανείς όμως δεν θέλησε να αναλάβει να τον χειρουργήσει κι έτσι αποφάσισε να πάει στο εξωτερικό».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και την ομολογία του, ο 55χρονος προϊστάμενος αναχώρησε από το ταχυδρομείο προς άγνωστη κατεύθυνση και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής!
 
Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης, που τον αναζητά, ενώ έχουν ενημερωθεί όλοι οι σταθμοί εξόδου από τη χώρα για τον εντοπισμό του. Οι αρχές εκτιμούν ότι θα αναζητήσει τρόπο να μεταβεί στη γείτονα χώρα προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση που κατά τα λεγόμενά του θα του σώσει τη ζωή.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, πάντως, επιβεβαίωσαν στις αστυνομικές αρχές και οι συγγενείς του, ενώ οι υπάλληλοι έκαναν λόγο για έναν «καλό άνθρωπο και άριστο επαγγελματία, που δεν είχε δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή για σχόλια».

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...