Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΙΙ


Η μεσαία πλάκα με τις αυλακωτές διαμορφώσεις τοποθετείται κατά μήκος στα πεζοδρόμια για να χρησιμοποιείται ως οδηγός για τα άτομα με προβλήματα όρασης. 
 
Πριν λίγο καιρό στην παγκόσμια ημέρα για ΑΜΕΑ ακούσαμε πολλές και βαρύγδουπες δηλώσεις για το πόσο η πολιτεία συμπαραστέκεται στους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες, ακούσαμε να κατηγορούνται οι πολίτες (και ορθός) ότι με τις πράξεις τους δεν σέβονται τα ΑΜΕΑ και παρκάρουν στις ειδικές ράμπες δυσχαιρένοντας την προσβασιμότητα τους  κλπ
 
Ο μεγαλύτερος παραβάτης δυστυχώς αποδεικνύεται ο Δήμος Πύργου, που τοποθέτησε στον δρόμο των τυφλών ένα κιόσκι το οποίο βέβαια αποκλείει την προσβασιμότητα όχι μόνο των ΑΜΕΑ αλλά όλων των πεζών.
 
Έχει δηλαδή φτιάξει ένα πεζοδρόμιο που τηρεί τις προδιαγραφές και στην συνέχεια έχει τοποθετήσει, με δική του πρωτοβουλία, ένα μόνιμο εμπόδιο που κάνει αποτρεπτική τη χρήση του πεζοδρομίου που έφτιαξε. 
 
Στο ερώτημα εάν χρειάζεται η πιάτσα ΤΑΧΙ κιόσκι η απάντηση είναι ίσως ναι. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος των δημοτών της πόλης. Εάν η κατασκευή του είναι απαραίτητη προϋπόθεση να γίνει σε μέρος που δεν ενοχλεί, ή να μεταφερθεί σε άλλο σημείο της πόλης η συγκεκριμένη πιάτσα.
Σημείωση: δεν θα ασχοληθώ καθόλου με την αισθητική εικόνα του κιοσκιού για το λόγο ότι η αισθητική μου είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με αυτή που εφαρμόζεται γενικά στην πόλη του Πϋργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...