Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μετά τη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά έρχονται και άλλες γιάφκες

Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης των οπλών που βρέθηκαν σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου αλλά και σε υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας 22  Νέα Σμύρνη περιμένουν
οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προκείμενου να διαπιστώσουν ποια οργάνωση χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη γιάφκα.

Σύμφωνα πάντως με τις αρχές, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές το επόμενο 24ωρο και το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη οργάνωση.

Μέχρι στιγμής, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα βρέθηκαν εφτά πιστόλια, τύπου (glock,cz kai baikal)τριά καλαζνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων τρία οπλοπολυβόλα εκ των οποίων τα δυο τύπου σκόρπιον, 50 κιλά άνφο εργοστασιακό, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια TNT.

Ο εξαιρετικά σοβαρός οπλισμός κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως πρόκειται για τη κεντρική γιάφκα της οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται πιθανότατα για τη Σέχτα επαναστατών ή τη Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς,  ωστόσο, τίποτα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι όταν κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έφοδο σε κατάστημα της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και προσήγαγε δυο νεαρά άτομα.

Μίση ώρα αργότερα ισχυρές δυνάμεις εισέβαλαν στην πολυκατοικία της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη όπου βρέθηκαν δυο νεαρά άτομα που οπλοφορούσαν.

Η αστυνομία συνέλαβε τα δυο άτομα την ώρα που έβγαιναν από την  πολυκατοικία και σύμφωνα με πληροφορίες κουβαλούσαν σακ-βουαγιάζ μέσα στο οποίο υπήρχε βαρύς οπλισμός και ένα καλάζνικοφ.

Έτσι η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα καθώς τη Δευτέρα είναι τα δυο χρόνια από τη δολοφονία του 15χρνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου .

Πήγες αναφέρουν οτι μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 10 άτομα και έχουν γίνει έρευνες σε τουλάχιστον 15 σημεία της πρωτεύουσας.

Το γεγονός οτι ένας από τους δυο συλληφθέντες χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στο κέντρο του Πειραιά, έκανε τους αστυνομικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται εκεί μια δεύτερη γιάφκα.

Έτσι, λίγα λεπτά μετά της 7 έκλεισαν τους δρόμους, εκκένωσαν την πολυκατοικία και έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα στον Πειραιά, το οποίο μέχρι και αυτή την ώρα ερευνούν.

«Είμαστε πολύ κοντά σε άτομα που αναζητούσαμε ως ύποπτα συμμετοχής σε οργανώσεις», αναφέρει πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει, «οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ώρες».

Οι αστυνομικοί τώρα εξετάζουν τον οπλισμό ενώ παράλληλα προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους συλληφθέντες σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...