Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο πρωθυπουργός κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα



Το μαχαίρι όπως ανακοίνωσε θα αφορά όσους έχουν εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Κόβει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου τα επιδόματα πολυτέκνων για όσουν έχουν εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ
, καθώς όπως είπε διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πολύτεκνοι οι οποίοι λάμβαναν το συγκεκριμένο επίδομα ενώ τα εισοδήματά τους ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ.

Πριν την ανακοίνωση αυτή, ο κ. Παπανδρέου  ζήτησε πάλι συναίνεση από του εταίρους για τα εργασιακά χωρίς όμως να παίρνει θέση για την αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της διαφαινόμενης περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Mιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε:

«Είναι σημαντικό, είτε σε θέματα οικονομικής πολιτικής, είτε κοινωνικής πολιτικής, είτε εργασιακής πολιτικής να επιδιώκουμε και να πετυχαίνουμε ευρύτερες συναινέσεις».

Είπε ακόμη πως η κυβέρνηση στηρίζει «κάθε προσπάθεια που γίνεται από τους κοινωνικούς εταίρους, για να βρουν λύσεις από κοινού, παρά τις δυσκολίες, παρά τα αυστηρά και δύσκολα πλαίσια, μέσα στα οποία κινούμαστε».
Γενικότερα ο πρωθυπουργός είπε οτι η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά μέχρι το τέλος του έτους διευκρινίζοντας οτι μέχρι τότε, υπάρχουν σημαντικά νομοσχέδια που θα ετοιμαστούν και θα κατατεθούν στη Βουλή, νομοσχέδια τα οποία θα συζητηθούν σε συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου.

Με τα νομοσχέδια αυτά, όπως και με τον προϋπολογισμό, ανέφερε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση πρέπει να πείσει την κοινωνία ότι οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση, καθώς και ότι κάνει όλες τις αναγκαίες τομές.

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση υπήρξαν σημαντικές αλλαγές, καθώς προέκυψε η περίπτωση της Ιρλανδίας, αλλά και έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ για το οποίο υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε ότι αν ήταν όσο έλεγε η Ν.Δ. (το έλλειμμα) τώρα θα είχε μηδενιστεί.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα έχει προοπτική, η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της και έδειξε την αξιοπιστία της. Όπως σημείωσε, αν το έλλειμμα ήταν 6%, όπως ισχυριζόταν η ΝΔ, σήμερα θα είχε μηδενιστεί, καθώς έχει μειωθεί κατά το ίδιο ποσοστό. 
newsit

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

    Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...