Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μποφόρ στην Ηλεία, πλημμύρες στην Ήπειρο

Μποφόρ στην Ηλεία, πλημμύρες στην Ήπειρο
Την ώρα που στην Ηλεία επικρατούν νότιοι σχεδόν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι, λίγο πιο βόρεια, η Ήπειρος, δέχεται την χαριστική βολή. Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν από το πρωί όλο το γεωγραφικό διαμέρισμα.
Τα ύψη βροχής ξεπερνούν στο σύνολο σχεδόν του γεωγραφικού διαμερίσματος τα 50 χιλιοστά, ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων ξεπερνά και τα 80 χιλιοστά. Στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων το ύψος βροχής σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου ξεπερνά τα 100 χιλιοστά!

Ήδη η περιοχή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα πλημμυρών και κατολισθήσεων από τις προηγούμενες κακοκαιρίες. Πλέον το έδαφος αδυνατεί να απορροφήσει την παραμικρή βροχόπτωση και σύμφωνα με τις παραπάνω καταγραφές οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες. Η Πολιτική Προστασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων συνιστά, με ανακοίνωσή της, οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τις σημερινές βροχοπτώσεις, στην Ήπειρο, ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς του Νομού Θεσπρωτίας ξεπέρασε τα 3.000 χιλιοστά (3 μέτρα βροχής) και στην πόλη των Ιωαννίνων ξεπέρασε τα 2.000 χιλιοστά (2 μέτρα βροχής) ετήσιας βροχόπτωσης!

Στην Ηλεία, επικρατούν ισχυροί άνεμοι και στο Κατάκολο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Διαστήματα με ηλιοφάνεια έχουμε από το πρωί, οι νεφώσεις όμως μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία αυτή την ώρα φτάνει ακόμα και τους 21 βαθμούς Κελσίου, από το μεσημέρι όμως με την στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς θα σημειώσει αισθητότατη πτώση.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...