Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Αυτοί μεταξύ τους τα βρίσκουν;


Αυτοί μεταξύ τους τα βρίσκουν;
Όλοι οι καλλικρατικοί δήμοι της Ηλείας όρισαν, μαζί με τους έμμισθους αντιδημάρχους και κάποιους «άμισθους», με το σκεπτικό (ή μήπως πρόσχημα;) ότι απαιτείται ευρύτερη στελέχωση των δημοτικών αρχών για...
...την καλύτερη λειτουργία του νέου θεσμού, ιδίως στο ξεκίνημά του.

Για παράδειγμα, στον δήμο Πύργου προβλέπονται από τον νόμο, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, έξι αντιδήμαρχοι με αντιμισθία που φτάνει τα 2.500 ευρώ τον μήνα. Από τον δήμαρχο Πύργου ορίστηκαν άλλοι δύο αντιδήμαρχοι που εμφανίζονται ως «άμισθοι».

Τι είναι εκείνο που κάνει την πολιτεία να πληρώνει τους έξι και να αφήνει απλήρωτους τους άλλους δύο, δεν μπορέσαμε να το κατανοήσουμε. Διότι, εκ πρώτης όψεως, μοιάζει με αδικία να πληρώνονται οι έξι και να μένουν απλήρωτοι οι άλλοι δύο.

Σίγουρα, πάντως, στην εποχή που διάγουμε δεν υπάρχουν αυτόκλητοι ήρωες ούτε ρομαντικοί εθελοντές, στην αυτοδιοίκηση κυρίως. Κάτι τέτοιο θα έμοιαζε με ανέκδοτο περισσότερο παρά με πραγματική κατάσταση.

Με την καθιέρωση των άμισθων αντιδημάρχων, δίνονται και λαβές για διάφορους ψιθύρους, όπως ότι αυτοί μεταξύ τους τα βρίσκουν και μοιράζουν τις αντιμισθίες με τρόπο που όλοι να παίρνουν ένα ίδιο ποσό και ας φαίνεται ότι πληρώνονται μόνο οι έμμισθοι.

Και αν παγιωθεί ως πρακτική το «μεταξύ τους τα βρίσκουν», άντε μετά να πειστεί ο λαός ότι όλα στους δήμους γίνονται με διαφάνεια και ορθολογισμό.
Πέλεκυς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...