Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Eφυγε ο Άνχελ Πεντράθα

http://static.fsport.gr/images/m/PENTRAZAHRAKLHS-0801mesa_m.jpgΤην τελευταία του πνοή σε ηλικία 48 ετών άφησε το Σάββατο ο Ανχελ Πεντράθα... 
Ο πρώην προπονητής του Ηρακλή "έσβησε" μετά από πολύχρονη μάχη με ασθένεια, η οποία ήταν η αιτία που είχε "χαλάσει" τον Ιούνιο του 2009 η συμφωνία με την ομάδα του Πανσερραϊκού.



Ως ποδοσφαιριστής, ο Ανχελ Πεντράθα αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα για τρία χρόνια (1985-1988) έχοντας μάλιστα συμμετοχή (έχασε πέναλτι) στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου το 1986. Αγωνίστηκε ακόμα στη Μαγιόρκα για 7 σεζόν (1988-95), όπου σε 229 αγώνες σημείωσε 3 γκολ.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός ως προπονητής και συγκεκριμένα με αφορμή τη συνεργασία του με τον Ηρακλή τη σεζόν 2008-09. Μετά το τέλος αυτής, ο Πεντράθα συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού, αλλά δεν πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο ούτε σε ένα ματς, αφού αποχώρησε εσπευσμένα για την πατρίδα του λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

"Ενημερώθηκα για τον θάνατο του Ανχελ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Λα Κορούνια και ένιωσα περίεργα. Επαιξα μαζί του και δεν θα ξεχάσω αυτές τις στιγμές. Ηταν ένας φίλος, ένας εξαιρετικός άνθρωπος", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής των "μπλαουγκράνα", Αντονι Θουμπιθαρέτα.
24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...