Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

iliatora.gr | Άνθρακες ο θησαυρός(βίντεο)


Τζάμπα πήγε τόσο σκάψιμο στο Πούσι, ύψωμα κοντά στο Λάλα, στην "είσοδο" του οροπεδίου της Φολόης. Οι ιδιώτες που ζήτησαν και πήραν άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας για να αναζητήσουν τους τενεκέδες με τις λίρες της Κατοχής, έμειναν τελικά με άδεια χέρια.
Το σκάψιμο τελείωσε μάλλον νωρίς σε ένα μικρό σημείο κοντά στον Ιερό Ναό Ανάληψης Αχλαδινής, σε μια περιοχή με ιστορικό παρελθόν λόγω των μαχών που έδωσαν οι Έλληνες με τους Λαλαίους Τούρκους.
Όμως ο θησαυρός δεν αφορούσε αυτή την εποχή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μια πιο πρόσφατη ιστορική περίοδο, αυτή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην περιοχή χρόνια τώρα υπάρχουν διάφορες φήμες για ύπαρξη θησαυρών, κάποιοι μιλούν για περιπτώσεις που άλλοι έσκαψαν και βρήκαν, όμως τίποτα σίγουρο, ίσως ιστορίες σαν τα παραμύθια της γιαγιάς.

Δυστυχώς για τους κυνηγούς του θησαυρού, αν και έφτασαν περίπου στο επιθυμητό βάθος, λίρες δε βρέθηκαν και τότε έριξαν και πάλι τα χώματα στο λάκκο για να αποκαταστήσουν το τοπίο.

Όπως έγινε γνωστό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν νέα άδεια για να σκάψουν σε άλλο κοντινό σημείο, αλλά κανείς δεν ξέρει τις προθέσεις τους.

iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...