Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Προσφορά ζωής από μαθητές & εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ


Το ενδιαφέρον τους για τον συνάνθρωπο, απέδειξαν χθες το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, με την πραγματοποίηση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το τμήμα βοηθών νοσηλευτών που...
... λειτουργεί στο σχολείο, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αμαλιάδας, διοργάνωσαν για μια ακόμη χρονιά την εθελοντική αιμοδοσία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το παράδειγμα και αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα.

Παρότι  δικαίωμα συμμετοχής στην αιμοδοσία έχουν άτομα άνω των 17 ετών, αρκετοί μαθητές και μαθήτριες, που  είχαν το δικαίωμα ηλικιακά, αλλά και καθηγητές συμμετείχαν στην αιμοδοσία.

Όπως ανέφεραν εξάλλου και μόνο το γεγονός ότι φοιτούν σε μια ειδικότητα που σχετίζεται με την προσφορά στον τομέα της υγείας, ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους για την οργάνωση μιας τέτοιας δράσης.

Την οργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, ανέλαβαν οι καθηγήτριες του τμήματος νοσηλευτών κα Άννα Καράμπελα, Αναστασία Κλάδη και Σοφία Μαρινοπούλου.
Δηλώσεις
«Είμαστε ενημερωμένοι για την αιμοδοσία και θέλαμε να γίνει στο σχολείο μας, λόγω και του κλάδου που έχουμε επιλέξει. Θα θέλαμε τα νέα παιδιά να δίνουν αίμα για τον συνάνθρωπο. Δεν είναι κακό και δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε η μαθήτρια Σόνια Δεληγιάννη.

Ότι το σχολείο του πάντα θα οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουν, ανέφερε ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Δ. Μελισσόπουλος.

«Θέλουμε να καταλάβουν τα παιδιά, ότι είναι ηθική μας υποχρέωση να δίνουμε αίμα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους συναδέλφους, για την συμβολή στην οργάνωση και την υλοποίηση της αιμοδοσίας», επεσήμανε η καθηγήτρια κα Α. Καράμπελα.

(του Παναγιώτη Πεντάζου, για την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ)
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...