Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Με μαύρα περιβραχιόνια οι καθηγητές - γυρνούν τα κεφάλια οι μαθητές

Φωτογραφία αρχείου.

Με επικαιροποιημένους «πανηγυρικούς» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και με περιβραχόνια στις παρελάσεις, σχεδιάζουν να «τιμήσουν» το ΟΧΙ οι καθηγητές της
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ της χώρας, που απέρριψε την τριήμερη απεργία που είχε προταθεί.
Το κείμενο που θα γραφεί για τους πανηγυρικούς που θα διαβαστεί στις 27 Οκτωβρίου θα είναι ενιαίο σύμφωνα με την ΟΛΜΕ και κατάλληλα «επικαιροποιημένο» στο κλίμα των ημερών. Η δεύτερη πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.
Στην ίδια ΓΣ της ΕΛΜΕ εκδόθηκε ψήφισμα για το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή μέλους του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της περασμένη Πέμπτης.

Video


Γυρίζουν το κεφάλι οι μαθητές...
Στο χώρο των μαθητών, το Facebook, κατακλύζεται από μηνύματα που τους προτρέπουν να προβούν σε συμβολική αντίδραση την ώρα που θα περνούν μπροστά από τα πολιτικά πρόσωπα στην εξέδρα των επισήμων, γυρνώντας το κεφάλι τους αλλού.
Συγκεκριμένα το μήνυμα που διαδίδεται τις τελευταίες ώρες μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής: «Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές και όποιος άλλος συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όταν έρθει η ώρα των επισήμων, να στρέψουν τα κεφάλια προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σταματήσουν μπροστά τους με γυρισμένη την πλάτη. Η νεολαία της χώρας την ημέρα του μεγάλου «ΟΧΙ» να βροντοφωνάξει το δικό της «ΟΧΙ»!!!».
Κατά μια άλλη ερμηνεία των αντιδράσεων τη συγκεκριμένη ημέρα, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης προγραμματίζουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ίδια μέρα σχεδιάζουν να κυματίζουν στα σχολεία μαύρες σημαίες.
Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, μλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αυτή η συμβολική τους κίνηση στόχο έχει να αναδείξει τα ζητήματα της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα και η οποία έχει επίπτωση και στην Παιδεία.

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...