Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Στο ΣτΕ για το χαράτσι της ΔΕΗ και ο ΔΣΑ

Στις 4 Νοεμβρίου θα συζητηθεί η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο

Στις 4 Νοεμβρίου 2011 θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω μείζονος σπουδαιότητας της υπόθεσης, η προσφυγή που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) ζητώντας την ακύρωση του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Ο ΔΣΑ θέτει τα συνταγματικά εμπόδια που καθιστούν άκυρο το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο παραβιάζει και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Μία κατ εξοχήν έκφανση της δημόσιας εξουσίας και της κρατικής κυριαρχίας ,όπως είναι η βεβαίωση και η είσπραξη φόρου, ανατίθεται σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες», γεγονός που κατά τον ΔΣΑ συνιστά ευθεία συνταγματική παραβίαση.

Επιπλέον, επικαλούνται ότι ο συγκεκριμένος φόρος παραβιάζει την αρχή της φοροδοτικής ικανότητας των ιδιοκτητών των ακινήτων. Και αυτό γιατί ο επίδικος φόρος επιβάλλεται αδιακρίτως σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ,χωρίς να συνεκτιμώνται οι ουσιώδεις παράγοντες που προσδιορίζουν την αληθινή φοροδοτικής τους ικανότητα.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...