Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Βλ. Τσάκας: «Χώρα της ευκαιρίας η Ελλάδα»

Βλ. Τσάκας: «Χώρα της ευκαιρίας η Ελλάδα»Ο Βλάσης Τσάκας συνεχίζει τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ και με 3 συνεντεύξεις σε εφημερίδες, υπόσχεται στους φίλους του Παναθηναϊκού πως τα καλύτερα έρχονται.Η συνέντευξη Τσάκα στο «Πρώτο Θέμα»
Για το σχέδιο στον Παναθηναϊκό

«Σε συζητήσεις με την οικογένεια του πρίγκιπα για ένα σχέδιο επενδύσεων στην Ελλάδα θεώρησα καλό ότι πρέπει να έχουμε μια ισχυρή παρουσία από την αρχή και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μας τη δίνει. Από την στιγμή που συμφώνησαν εγώ το μόνο που έκανα ήταν να καταθέσω ένα χαρτί και αυτό έκανα. Θεωρούμε την Ελλάδα χώρα της ευκαιρίας και τον πρίγκιπα τον ενδιαφέρουν τόσο κρατικές επιχειρήσεις που πωλούνται όσο και το real estate. Από αυτά που ακούγονται ότι πωλούνται, πολλά μας ενδιαφέρουν, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτα είναι ο Παναθηναϊκός».
Για το νομικό κώλυμα
«Υπήρξε αυτή η ποινική εκκρεμότητα, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Το πρόβλημα υπήρξε με έναν ξενοδόχο και το θέμα διογκώθηκε, αλλά, όπως και τότε έτσι και σήμερα, αυτό το θέμα δεν υπάρχει. Ήταν μία παρεξήγηση, αφού το χρέος το άφησε άλλος που ήρθε μετά από εμένα και είχε την ίδια θέση με μένα, ενώ αργότερα έριξε τις ευθύνες πάνω μου».
Για την εμπειρία του με τον ΠΑΟΚ
«Με ένα fund από την Αργεντινή είχα την ιδέα – και είχε γίνε αποδεκτή – να επενδύσουμε στην Ελλάδα σε μία τεχνική κατασκευαστική. Εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, θεώρησε τότε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ένα καλό όχημα που θα μας άνοιγε πόρτες και θα παίρναμε έργα. Ήταν μία καλή μπίζνα, ήρθαμε σε επαφή με τον Γιώργο Μπατατούδη και καταθέσαμε τραπεζικές εγγυήσεις, αλλά οι καθυστερήσεις από την πλευρά του και μας έκαναν διστακτικούς και επιφυλακτικούς να προχωρήσουμε. Έφτασε ο Σεπτέμβρης ήρθε και ο Οκτώβρης και δυστυχώς έγινε το κραχ στην Αργεντινή και τελείωσε το παραμύθι».
Για τις δικές του επαγγελματικές ενασχολήσεις και την γνωριμία του με τον πρίγκιπα
«Ασχολούμαι με οργάνωση και στήσιμο επιχειρήσεων, χρηματοδοτήσεις και εύρεση κεφαλαίων. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζομαι με εταιρεία φωτοβολταϊκών στο Κιλκίς. Ταξιδεύω πολύ και κάνω γνωριμίες. Σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο για μια δουλειά γνώρισα τον ξάδελφο του πρίγκιπα και την οικογένεια του. Ο πρίγκιπας είναι businessman, με ευρύ κύκλο εργασιών, με ναυαρχίδα μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία στην Τζέντα η οποία συνεργάζεται και με Κορεάτες που έχουν μεγάλη κατασκευαστική στην Ασία».
Για την πιθανότητα συνεργασίας με άλλους επενδυτές στους «πράσινους»
«Για εμάς όποιος μένει στην ομάδα ως επενδυτής είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να ακολουθεί το πλάνο μας».
Για το φίλαθλο αίσθημα του πρίγκιπα
«Ο πρίγκιπας είναι fan της Μπαρτσελόνα και θα γίνει και του Παναθηναϊκού. Ήδη εδώ και έναν μήνα όχι απλώς διαβάζει τα sites και όχι απλά ενημερώνεται, αλλά μία φορά με πήρε 4 το πρωί για να μου αναφέρει ένα επεισόδιο με φιλάθλους του Παναθηναϊκού λέγοντας μου: «Χτύπησαν έναν δικό μας!». Δηλαδή με πήρε τηλέφωνο χαράματα για να που πει ότι χτυπήθηκε ένας δικός μας. Ήδη αρχίζει να τον πιάνει η μανία του για τον Παναθηναϊκό».
Για την σχέση του με τον Μάκη Ψωμιάδη
«Το σπίτι μου είναι στην Καβάλα. Εκεί, όταν έχω χρόνο και επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρο, πηγαίνω και βλέπω αγώνες της τοπικής ομάδας. Κάποιες φορές πάω και στην καφετέρια που έχει ο κ. Ψωμιάδης στην πόλη. Τον έχω δει πολλές φορές, έχουμε μιλήσει, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό».
Η συνέντευξη Τσάκα στη «Sportday»
«Σήμερα (σ.σ. Σάββατο) είχα τηλεφωνικές επαφές με τον δικηγόρο μας και αύριο, που είναι εργάσιμη μέρα στη Σαουδική Αραβία, θα δουλέψουμε το πληρεξούσιο και θα το στείλουμε στον δικηγόρο στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα θα προχωρήσει η υπόθεση και πρώτα ο Θεός θα πάνε όλα καλά. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και θα ηρεμήσουμε όλοι και ο Παναθηναϊκός».
Για το δικό του ρόλο στην ομάδα
«Ενεργότατο. Από την πρώτη στιγμή ήταν ένας από τους όρους που έβαλα με τον πρίγκιπα για να ασχοληθώ. Ο πρίγκιπας, απ’ όσο ξέρω, θα είναι πρόεδρος. Τι ρόλο θα έχω εγώ, θα το δούμε στη συνέχεια. Ας γίνει το deal και μετά θα βρούμε τον δικό μου ρόλο».

Για την «Πράσινη»

«Είμαι σίγουρος πως τη Δευτέρα θα μπουν όλα στη σειρά που πρέπει. Έχω την αίσθηση πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα πει το ναι στην πρόταση αυτή και θα τελειώσει θετικά το θέμα. Πρέπει βέβαια όλα αυτά να τα δούμε και στην πράξη. Την Τρίτη θα έρθω στην Αθήνα από την Καβάλα για να πετάξω για Τζέντα. Ελπίζω πως αν όλα πάνε κατ’ευχήν θα έρθω μαζί με τον πρίγκιπα στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν».
Οι δηλώσεις Τσάκα στην «Derby News»
«Έχω δεχθεί τηλεφωνήματα από αρκετούς οπαδούς, οργανωμένους σε συνδέσμους και μάλιστα κάποιοι ήταν και επικεφαλής. Ήθελαν αν ενημερωθούν σε πιο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις και τι σκοπεύει να κάνει ο Πρίγκιπας αν αναλάβει την ομάδα. Μερικοί μου είπαν πως δεν συμφωνούν με την ανακοίνωση που βγήκε εναντίον μου, αλλά και κατά του Πρίγκιπα, και ήθελαν να πάρουν θέση. Εγώ όμως του ξεκαθάρισα ότι δεν χρειάζονται τέτοια πράγματα και θα πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή μερικές ημέρες».

Kαι το όνομα αυτού «Wall Stadium»

Oι οικονομικές δυνατοτήτες του πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νασέρ Αλ Σαούντ είναι τεραστιες και η εφημερίδα «ράσινη», σύμφωνα με δημοσίευμά της, τονίζει πως η κατασκευαστική εταιρία ενός κορυφαίου έργου που ετοιμάζεται στη Ντόχα του Κατάρ είναι δικών του συμφερόντων. Στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ αναμένονται να πραγματοποιηθούν τεράστιας αξίας έργα και μεταξύ αυτών είναι και ένα γήπεδο υπόγειο!
Το «Wall Stadium», όπως ονομάζεται, είναι το πρώτο του είδους του στην ιστορία του αθλήματος. Η εταιρία της οικογένειας του Σαουδάραβα επενδυτή φέρεται ως εκ των κατασκευαστών του σπουδαίου έργου.
Μέτριο φιλικό με θετικά συμπεράσματα
Το φιλικό του Παναθηναϊκού σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, στόχος ήταν όμως εξαρχής να ξεμουδιάσουν οι πράσινοι και τελικά επετεύχθει, ενώ υπήρξαν και άλλα οφέλη.
Ο Φερειρα βρήκε χώρο και χρόνο να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα νέας υφής… Άφησε στα…αποδυτήρια το 4-3-3, προτίμησε το 4-4-2 με τον Λέτο δίπλα στον Πετρόπουλο αλλά το τριφύλλι δεν τράβησε. Είδαμε στην επανάληψη και το 4-5-1 κατα διαστήματα. Τα γκολ του βυντρα στο 39 και του Κλειτον στο 58 ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός , σε ένα άγονο ματς που έβγαλε όμως και θετικά στοιχεία.
Οι πράσινοι “ξεσκούριασαν” από την αγωνιστική απραξία, ο πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε τα σχήματα που ήθελε και το βασικότερο το 4-4-2 στο οποίο σκέφτεται να τοποθετήσει τον Ρούνρολφ ως δεύτερο επιθετικό. Την ίδια ώρα ο Φερεϊρα έδωσε την ευκαιρία στο νέο αίμα της Παιανία να δηλώσει παρών… Φουρλάνος, Λαγός, Μαυρίας, Ταμπάκης αγωνίστηκαν και έφεραν αρκετα χαμόγελα για το εγγυς μέλλον.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί και πρέπει να ποντάρει στα παιδιά του. Θετική κρίνεται και η παρουσία του τρακαρισμένου…στο ξεκίνημα Καρνέζη που έχει προσόντα και παρά την ατυχία του αξίζει μια δευτερη ευκαιρία στον Πανθηναϊκό. Στα συν και ο Κλειτον που αποδεικνύει πως ο Φερεϊρα κάτι βλέπει στον τρόπο παιχνιδιού του και τον υπολογίζει…
Την άλλη εβδομάδα με φόντο τις διοικητικές εξελίξεις και το ενδιαφέρον του πρίγκιπα για το «τριφύλλι», υπάρχει στα αγωνιστικά και ένα φιλικό στα ψαχνά Ευβοίας, αλλα περισσότερο ταλαιπωρία θα είναι λόγο απόστασης. Πιο αξιόλογος αντιπαλος,πάντως, δεν βρέθηκε
Πηγή : nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...