Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ταινία με θέμα την Άλωση της Πόλης ετοιμάζουν οι Τούρκοι


Ταινία με θέμα την Άλωση της Πόλης ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Φαίνεται πως τη μεγάλη απήχηση των τουρκικών σίριαλ έρχεται να συμπληρώσει η ταινία «Άλωση 1453» που θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2012 σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Χουριέτ» τόσο οι πολεμικές σκηνές του «Άλωση 1453» όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.
Η ταινία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι ενώ ήδη προβάλλεται στα ΜΜΕ της Τουρκίας ως «η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά». Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν περίπου τρία χρόνια και θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το πως ο Σουλτάνος Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη.
Πέρα όμως από το πολεμικό κομμάτι που αναμένεται να καθηλώσει, βασικό θέμα της ταινίας θα είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστινιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.
Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2012 σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει ήδη προβληθεί στην Τουρκία. Αναμένουμε να δούμε αν τα εγχώρια τηλεοπτικά κανάλια θα κονταροχτυπηθούν για τα δικαιώματά της… [iefimerida]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...