Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Διαταγή Πρωτοδικείου απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα


Το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων. Ο υπολογισμός του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών στο λογαριασμό της ΔΕΗ ήταν εσφαλμένος και διογκωμένος σε μία οικογένεια στην Καλαμάτα.

Η οικογένεια είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Επικαλούμενη ωστόσο οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλλει 2.235,60 ευρώ για «το εσφαλμένο και υπέρογκο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας Ακινήτων».

«Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται 'πόφαση - οδηγός για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση αυτού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...