Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη νίκη πολιτών κατά του τέλους ακινήτων! «Παγώνουν» τα φουσκωμένα χαράτσια της ΔΕΗ


- Ζευγάρι από την Καλαμάτα κατάφερε να μην του κόψουν το ρεύμα
- Το χαράτσι που κλήθηκαν να πληρώσουν είχε υπολογιστεί με λάθος τετραγωνικά και τιμή ζώνης
- Στις 28 Φεβρουαρίου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και οριστική απόφαση του δικαστηρίου
- Χιλιάδες προσφυγές πολιτών κατά του τέλους ακινήτων που περιμένουν να εκδικαστούν

Ο εκβιασμός του υπουργείου Οικονομικών και της ΔΕΗ "ή πληρώνετε το χαράτσι ακόμη κι αν έχουμε κάνει λάθος και μετά τα βρίσκουμε ή σας κόβουμε το ρεύμα" δεν πέρασε! Έστω και με προσωρινή διαταγή, ζευγάρι από την Καλαμάτα κατάφερε να μην του κόψουν το ρεύμα γιατί αρνήθηκε να πληρώσει το υπέρογκο τέλος ακινήτων που τους... έφτασε με το λογαριασμό της ΔΕΗ, το Νοέμβριο.

Με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας ζήτησε από τη ΔΕΗ να μην τους κόψει το ρεύμα.

Και αυτό θα γίνει τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα (στις 28 Φεβρουαρίου) που κατέθεσε οικογένεια της Δήμητρας Διακουμέα και του Θεόδωρου Βαβαρούτσος από την Καλαμάτα, υποστηρίζοντας ότι τους είχαν χρεώσει περισσότερα τετραγωνικά και υψηλότερη τιμή ζώνης.

Η οικογένεια έχει καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος και τα πάγια τέλη (δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ), αλλά αρνήθηκε να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας, ύψους 2.235,60 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ένώ το τέλος έπρεπε να υπολογιστεί επί 162 τετραγωνικών, υπολογίστηκε σε επιφάνεια 243 τετραγωνικών. Και ενώ το σπίτι βρίσκεται σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης έχει καθοριστεί στα 58 ευρώ, ο υπολογισμός του τέλους έγινε σε τιμή ζώνης 2.150 ευρώ! Έτσι, το χαράτσι έφτασε τα 2.235,60 ευρώ και η πρώτη δόση, που έπρεπε να καταβληθεί ως τις 15 Νοεμβρίου, ήταν 1.117,80 ευρώ, ενώ εκείνοι είχαν υπολογίσει να πληρώσουν συνολικά 558,90 ευρώ!

Και όλα αυτά ενώ πριν από μερικές μέρες, δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία, απορρίπτωντας προσφυγή 90χρονης γυναίκας, που δήλωσε αδυναμία να πληρώσει το τέλος καθώς παίρνει 900 ευρώ σύνταξη, πληρώνει 500 ευρώ σε γυναίκα να την προσέχει και το χαράτσι ήταν 1.104 ευρώ!

Η απόφαση σταθμός του Πρωτοδικείου Καλαμάτας ανοίγει το δρόμο για να «παγώσουν» τα υπερτιμολογημένα χαράτσια της ΔΕΗ. Άλλωστε, χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις περιμένουν να εκδικαστούν.

Την επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί και πάλι στην Καλαμάτα η αίτηση ανέργου, που ζητά επίσης προσωρινή διαταγή για να μην του κοπεί το ρεύμα. Στην αίτησή του αναφέρει ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το τέλος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
"Με σύνταξη 600 ευρώ πως θα πληρώσω το χαράτσι των 400 ευρώ;"
Έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας η ΓΕΝΟΠ!
Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το χαράτσι της ΔΕΗ
Όχι από το δικαστήριο σε 90χρονη που είχε προσφύγει κατά του τέλους ακινήτων
Μπάχαλο με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ - Μπαλάκι οι πολίτες για να βρουν το δίκιο τους

Προσοχή! Έχει λάθη το χαράτσι μέσω ΔΕΗ
Καταχείμωνο χωρίς ρεύμα λόγω χαρατσιού μέσω ΔΕΗ
Οι ουρές της... οργής στη ΔΕΗ για το χαράτσι - ΦΩΤΟ κ VIDEO newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...