Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Έντονη ενόχληση Παπανδρέου και Παπαδήμου για τις εκλογές - Ο ρόλος Βενιζέλου

Να σημειωθεί ότι ενοχλημένος από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα σε πολιτικό επίπεδο και σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα φέρεται και ο πρωθυπουργός Λούκας Παπαδήμος.

Την έντονη ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου προκαλεί η εκλογολογία που αναπτύσσεται και ιδίως όταν αυτή προέρχεται από κορυφαίους πασόκους υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως τον Ευάγγελο Βενιζέλος, ο οποίος στη συνέντευξη που παραχώρησε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας πέταξε ουσιαστικά «λευκή πετσέτα» λέγοντας ότι είναι «εξουθενωμένος» και παραπέμποντας τη λήψη των δύσκολων και κρίσιμων αποφάσεων, δηλαδή των νέων μέτρων, σε μια νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου σχολιάζουν την κατάσταση που διαμορφώνεται λέγοντας ότι «η συνεχής έκκληση για εκλογές έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα, την βλάπτει καθώς κανείς δεν ξέρει σε τι πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον θα βρεθεί η Ευρώπη τους επόμενους μήνες» και τονίζοντας ότι «το πιο σωστό, το πιο υπεύθυνο είναι να υπάρχει κυβέρνηση ευρύτατης συνευθύνης, για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο, αντί να είναι κλειστή η Βουλή σε μια κρίσιμη συγκυρία».

Η Κυβέρνηση, αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει να επιτελέσει έργο εθνικής σημασίας και επισημαίνουν ότι «οι εκλογές πολύ πιθανόν να φέρουν κυβερνήσεις συνεργασίας, κυβέρνηση συνεργασίας έχουμε όμως και σήμερα και τα βασικά διλήμματα που έχει μπροστά της η χώρα, θα τα έχει και μεθαύριο», ενώ υπογραμμίζουν «η συνεργασία μας σήμερα, είναι και εγγύηση για μας και τους εταίρους μας για την επόμενη ημέρα, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές».

«Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, με καλή διάθεση επιτέλους, βάζοντας μπροστά το γενικό συμφέρον και όχι το μικροκομματικό» καταλήγουν οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου.

Να σημειωθεί ότι ενοχλημένος από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα σε πολιτικό επίπεδο και σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα φέρεται και ο πρωθυπουργός Λούκας Παπαδήμος ο οποίος αύριο στις 12.30 το μεσημέρι συναντάται στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τον οποίο θα ενημερώσει αναλυτικά για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και την πορεία τς ελληνικής οικονομίας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνάντηση ή μέσα στα επόμενα 24ωρα να παρέμβει προκειμένου να θέσει τον «συνασπισμό» κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του και ιδίως τους υπουργούς που μετέχουν σε αυτή προ των ευθυνών τους κα παράλληλα να αποσαφηνίσει το διακύβευμα των ημερών για την κυβέρνηση και τη χώρα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...