Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ανθρωπόμορφα τέρατα: Αυτοί που μας συγκλόνισαν


Ανθρωπόμορφα τέρατα που έκρυβαν τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις τους πίσω από τα προσωπεία των ευυπόληπτων πολιτών. «Στοργικοί» γονείς,
οι οποίοι στιγμάτισαν για πάντα τα σώματα αλλά και τις ψυχούλες των μικρών παιδιών τους. Παιδεραστές που, αφού έκαναν πράξη τις νοσηρές φαντασιώσεις τους, στη συνέχεια σκότωσαν τα ανήλικα παιδιά προκειμένου να κρύψουν τη διπλή ζωή τους. Εγκλήματα εναντίον αθώων ψυχών που για πάντα θα μείνουν χαραγμένα με ανεξίτηλα γράμματα ως κορυφαία παραδείγματα της ανθρώπινης βαναυσότητας.

Η δράση του 47χρονου παιδεραστή του Ρεθύμνου Νίκου Σειραγάκη το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό σε ολόκληρο το πανελλήνιο. Ο εκπαιδευτικός και προπονητής μπάσκετ σε παιδικά και εφηβικά τμήματα, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να ερωτοτροπεί με δύο ημίγυμνα αγόρια ηλικίας δεκατεσσάρων και δεκατριών ετών μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του!

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του περιλαμβάνονται τα ονόματα σαράντα παιδιών, ενώ οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι περισσότερα από ογδόντα αγόρια την τελευταία δεκαετία είναι τα θύματά του. Ο Νίκος Σειραγάκης πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, ωστόσο οι μνήμες των παιδιών θα είναι για πάντα στοιχειωμένες από τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν.

Ομως ο υπεράνω υποψίας προπονητής δεν είναι ο μόνος, οι πράξεις του οποίου συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Οικογενειάρχες και μεροκαματιάρηδες υπεράνω πάσης υποψίας έγιναν οι «πρωταγωνιστές» φρικτών εγκλημάτων με θύματα αθώες ψυχές. Οι περισσότεροι από αυτούς πλήρωσαν, είτε καταλήγοντας στα κελιά κάποιων φυλακών είτε δίνοντας οι ίδιοι τέλος στις ζωές τους. Κάποιοι άλλοι κατάφεραν να αναπνεύσουν ξανά τον αέρα της ελευθερίας, έχοντας όμως ως μόνιμο χαρακτηριστικό το στίγμα που τους άφησε το αρρωστημένο πάθος τους.


ΜΑΝΝΩΛΗΣ ΔΟΥΡΗΣ: Το τέρας της Ερμιόνης


1993: Σε κατάσταση αλλοφροσύνης ο ελαιοχρωματιστής Μανώλης Δουρής, πατέρας επτά παιδιών, περνάει το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιόνης Αργολίδας για να δηλώσει την εξαφάνιση του εξάχρονου γιου του Νίκου. Αμέσως αστυνομικοί, μέλη της οικογένειας και γείτονες βγήκαν στον δρόμο για να βρουν το αγόρι, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, ξημερώματα Πρωτοχρονιάς του 1994, ο ίδιος ο πατέρας μαζί με τον μεγαλύτερο γιο του βρίσκει σε έναν μαντρότοιχο πίσω από το σπίτι της οικογένειας, το παιδί του νεκρό και κακοποιημένο σωματικά και σεξουαλικά. Το παιδί πέθανε από ασφυξία, αφού ο δράστης του είχε κλείσει τη μύτη και το στόμα.

Στην κηδεία, ο πατέρας κλαίει και οδύρεται ενώ την ίδια ώρα η Αστυνομία ξεκινάει να παίρνει καταθέσεις σε μια προσπάθεια να συλλέξει στοιχεία που θα την οδηγήσουν στον δράστη του φρικτού εγκλήματος. Ο Δουρής πέφτει σε αντιφάσεις και οι υποψίες των ανακριτικών υπαλλήλων στρέφονται εναντίον του. Τελικά, λυγίζει και ομολογεί ότι βίασε και σκότωσε τον μικρό γιο του: «Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε».

Η δίκη ξεκίνησε στο Κακουργιοδικείο Κορίνθου. Ο κατηγορούμενος στο μεταξύ έχει αλλάξει στάση και πλέον υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Ομόφωνα το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο και του απαγγέλλει ποινή φυλάκισης ενός έτους για ασέλγεια, κάθειρξης είκοσι ετών για βιασμό και ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τον Φεβρουάριο του 1996 απαγχονίζεται στις εξωτερικές τουαλέτες των φυλακών Τρίπολης.

ΤΖΙΑΝΙ ΜΕΡΚΑΪ: Ο Αλβανός βοσκός


Ηταν ξημερώματα Κυριακής 22 Αυγούστου 2010, όταν τα ίχνη της 11χρονης Ρένι Τραΐκοβα που ζούσε με τους γονείς της στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας, χάνονται. Ολο το χωριό αρχίζει να ψάχνει εναγωνίως το χαριτωμένο μελαχρινό κοριτσάκι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Λίγες ώρες αργότερα, μια μαρτυρία-«κλειδί» οδηγεί τους αστυνομικούς στη σύλληψη ενός 41χρονου Αλβανού βοσκού, του Τζιάνι Μερκάι, ο οποίος οκτώ ώρες μετά ομολογεί ότι είναι ο δράστης ενός πρωτοφανούς αγριότητας φονικού.

Αφήνοντας άφωνους ακόμη και τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ο άνδρας ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια ότι βίασε τη μικρή Ρένι και κατόπιν την πέταξε γυμνή και ενώ ήταν ζωντανή σε ένα πηγάδι βάθους δέκα μέτρων, το οποίο βρίσκεται σε αγροτική περιοχή 7 χιλιόμετρα έξω από το χωριό. Το άτυχο κοριτσάκι λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, αφού προσπάθησε με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει να βγει από τον υγρό τάφο του. «Θείε, μη με ρίχνεις στο πηγάδι» ήταν τα τελευταία λόγια της 11χρονης λίγο προτού ο βιαστής και φονιάς της αγνοήσει τις δραματικές εκκλήσεις της και την πετάξει στο πηγάδι όπου βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Ο δράστης μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές της Τρίπολης και στη συνέχεια στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κορίνθου, περιμένοντας τη δίκη του. Σχεδόν έναν μήνα μετά, ο Τζιάνι Μερκάι έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή του και μέσα από τη φυλακή μίλησε για ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι τον ανάγκασαν να βιάσει και να σκοτώσει το κορίτσι: «Εγώ έκανα το έγκλημα, δεν το κρύβω. Αλλά με ένα όπλο να με σημαδεύει και με απειλές που στόχευαν εμένα και τον γιο μου» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΕΡΑΤΕΑ: Το κελί της ακολασίας

2009: Είχε μετατρέψει το κελί του σε άντρο ακολασίας. Ο ηγούμενος της παλαιοημερολογίτικης Μονής Αγίας Σκέπης στην Κερατέα Νήφωνας, ή κατά κόσμον Ελευθέριος Αναστασόπουλος, με το πρόσχημα της εξομολόγησης και με διάφορες θεωρίες περί «θείου έρωτος», ξεμονάχιαζε στο κελί του ανήλικα καλογεροπαίδια και στη συνέχεια ασελγούσε πάνω τους.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν θύματα του 70χρονου σήμερα αρχιμανδρίτη και περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, οι ασελγείς πράξεις που φέρεται να διέπραξε σε βάρος τους τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Μαρτίου 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2007.

Οπως υποστήριξε ένας 19χρονος δόκιμος μοναχός, ο ηγούμενος με τον οποίο διατηρούσε πνευματική σχέση τον καλούσε δύο με τρεις φορές στο κελί του και, αφού κλείδωνε την πόρτα, τον φιλούσε στο στόμα, αφαιρούσε τα ρούχα από τη μέση και κάτω και τριβόταν πάνω του. Οι ίδιες πράξεις είχαν λάβει χώρα και στην Ικαρία, στο εξοχικό του κατηγορουμένου.

Τις δύο τελευταίες φορές, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Νήφων τον φίλησε στο στόμα και τον θώπευσε στα γεννητικά όργανα. Ζήτησε δε από τον ανήλικο τότε δόκιμο να του κάνει το ίδιο, προκειμένου να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του. Τον Ιούλιο του 2010 ο επονομαζόμενος «παιδεραστής της Κερατέας» καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη και πήρε τον δρόμο για

ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΛΙΟΥ: Η διεφθαρμένη τετράδα

Ενας ιερέας, μια μάνα-μαστροπός, ο σύντροφός της και ένας συνταξιούχος είναι οι «πρωταγωνιστές» της φρικιαστικής υπόθεσης παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε το Δεκέμβριο του 2007. Η τότε 35χρονη Ειρήνη Τσονοπούλου έπαιρνε από το χέρι την 11χρονη κόρη της και την υποχρέωνε να ανέχεται τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις ηλικιωμένων ανδρών έναντι αμοιβής 50 ευρώ.

Η μάνα «πάσαρε» προς σεξουαλική εκμετάλλευση και ένα 13χρονο αγόρι, καθώς και την 11χρονη αδελφή του, τα οποία φιλοξενούσε στο σπίτι της στο Ιλιον. Συγκατηγορούμενοι της Τσονοπούλου ήταν ο σύντροφός της Σπύρος Σουχλέρης, ο 83χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ Αθανάσιος Κανάκης και ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Τον Νοέμβριο του 2010 το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορουμένους τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές, καταδικάζοντας τον ιερέα ο οποίος βίαζε μέσα στην εκκλησία όπου ιερουργούσε την ανήλικη κόρη της 35χρονης σε κάθειρξη 24 ετών, τη μητέρα-μαστροπό σε συνολική κάθειρξη 37 ετών, τον σύντροφό της σε 18ετή κάθειρξη και τον συνταξιούχο, ο οποίος είχε βιάσει το κοριτσάκι και τα δύο ανήλικα παιδιά που φιλοξενούσε η Τσονοπούλου στο σπίτι της, σε συνολική κάθειρξη 56 ετών.

Τα παιδιά, αφού έζησαν την κόλαση στα χέρια των βιαστών τους, προσπαθούν με τη βοήθεια των ειδικών να επουλώσουν τις πληγές στις ψυχές τους.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Πριν συλληφθεί παρακολούθησε ταινία με υπόθεση παιδεραστίας

Μία ακόμα σοκαριστική λεπτομέρεια για την πολύκροτη υπόθεση παιδεραστίας με "πρωταγωνιστή" τον Ρεθυμνιώτη εκπαιδευτικό και προπονητή μπάσκετ Νίκο Σειραγάκη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η "Espresso". Το βράδυ πριν την επ' αυτοφώρω σύλληψή του, ο 47χρονος είχε περάσει οικογενειακές στιγμές με τη σύζυγό του, γνωστή καθηγήτρια μουσικής του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο παιδεραστής είχε μείνει στο σπίτι με τη γυναίκα του και είχαν παρακολουθήσει την αστυνομική ταινία το "Σκοτεινό ποτάμι" με τους Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς και Κέβιν Μπέικον. Η σύζυγός του ανυποψίαστη παρακολουθούσε το έργο χωρίς να μπορεί ποτέ να φανταστεί ότι πολύ σύντομα το σενάριό του, που αφορά σε υπόθεση παιδεραστίας, θα μεταφερόταν με τον πιο δραματικό τρόπο μέσα στο σπίτι της.

Οι σκοτεινές και άρρωστες σκέψεις του δράστη, φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκαν από το διδακτικό ύφος της ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ, ούτε από τις αντιδράσεις της γυναίκας του, η οποία είχε συγκλονιστεί από την έκβασή της. Βέβαια, εκείνος φρόντισε κατά τη διάρκεια τού έργου να παίξει το δικό του ρόλο αντιδρώντας δήθεν κι αυτός με τη σειρά του στα όσα έβλεπε.

Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά, η σύζυγος του Νίκου Σειραγάκη έβλεπε τον κόσμο της να γκρεμίζεται, όταν ενημερώθηκε για τη σύλληψη του άνδρα με τον οποίο μοιράστηκε τη ζωή της και απέκτησε μαζί της δύο γιους. Όταν εκείνη τη νύχτα πήγε στα κρατητήρια της Ασφάλειας για να τον δει, ήταν ζωντανή - νεκρή από το ισχυρό σοκ που είχε υποστεί από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, ωστόσο, δεν παρέλειψε να του υπενθυμίσει την ταινία που είχαν παρακολουθήσει μαζί το προηγούμενο βράδυ: "Δεν ντράπηκες καθόλου; Είχε το θράσος να αντιδράσεις κιόλας όταν βλέπαμε την ταινία;", του είπε με δάκρυα στα μάτια και με τη φωνή να κομπιάζει από την οργή και την αγανάκτηση. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο άνδρας της δεν είπε ούτε λέξη, ενώ απόφευγε το βλέμμα της και είχε το κεφάλι του συνεχώς σκυμμένο.

madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...