Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται συσσίτια στα σχολεία σε Ηλεία - Αχαΐα - Αιτωλοακαρνανία

Έρχονται συσσίτια στα σχολεία σε Ηλεία - Αχαΐα - ΑιτωλοακαρνανίαΗ αποστολή εγκυκλίου από το υπουργείο παιδείας προς την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με την οποία θα ζητείται η συγκέντρωση στοιχείων με τις
περιοχές σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία και τις κοινωνικές ομάδες που μαστίζει η οικονομική κρίση, είναι το επόμενο βήμα για την εφαρμογή του μέτρου των «σύγχρονων» συσσιτίων σε περιφερειακό επίπεδο.Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrastimes.gr, πρόθεση του υπουργείου παιδείας είναι αμέσως μετά τις γιορτές να προχωρήσει και στην περιοχή η ενεργοποίηση του μέτρου της σίτισης μαθητών σε α’ βαθμια και β’ βαθμια εκπαίδευση με την μέθοδο των κουπονιών.
Μαθητές των οποίων οι οικογένειες μαστίζονται από την κρίση, βιώνουν την οικονομική ένδεια και οι γονείς τους είναι άνεργοι ή ζουν με πενιχρά εισοδήματα θα συμπεριληφθούν σε λίστες οι οποίες θα συνταχθούν αφού πρώτα αντληθούν στοιχεία ανά σχολική μονάδα και περιοχή.
Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως αυτά τα φαινόμενα είναι παράγωγα των όσων έχει επιβάλει στη χώρα η πολιτική της τρόικας ενώ πρόσθεσε πως αναμένει τις απαραίτητες διευκρινιστικές οδηγίες από την ηγεσία του υπουργείου και των όποιων συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να προχωρήσεις τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων ανά νομό βάση των οποίων θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία της σίτισης μαθητών με κουπόνια από τα κυλικεία των σχολείων.
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...