Ηλεία: Κρύο & χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα το επόμενο 48ωρο


Ηλεία: Κρύο & χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα το επόμενο 48ωροΠτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα περιμένουμε το επόμενο 48ωρο στην Ηλεία. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού δεν φαίνεται τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της
νέας εβδομάδας. Πάμε να δούμε τον καιρό των επόμενων ημερών αναλυτικά:

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου περιμένουμε αρκετές νεφώσεις με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και χιονοπτώσεις στα ορεινά αρχικά πάνω από τα 800 με 900 μέτρα (στα ορεινά της Αρχ.Ολυμπίας από τα 700 μέτρα) και από το απόγευμα σταδιακά σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά από τα 500 με 600.
Η θερμοκρασία σε πτώση και θα ανέλθει στους 9 με 10 βαθμούς στα πεδινά και στους +3 με +4 στα ημιορεινά - ορεινά με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.
Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Την Πέμπτη 9/2, περιμένουμε κατά βάση ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε όλα τα ημιορεινά-ορεινά. Χιονόπτωση πιθανό να σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί και σε πεδινές εσωτερικές περιοχές του νομού πάνω από τα 200 με 300 μέτρα υψόμετρο. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με παύση των φαινομένων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από +2 έως 7 με 8  βαθμούς στα πεδινά και από -2 έως +2 με +3 στα ημιορεινά - ορεινά.
Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς 2-3 έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Την Παρασκευή 10/2, ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου Πύργου Αγ.Χαραλάμπους, φαίνεται να επικρατούν αρκετές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγα ασθενή φαινόμενα.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί  από +3 έως 12 με 13  βαθμούς στα πεδινά και από -2 έως +5 με +6 στα ημιορεινά - ορεινά.
Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί θα ενισχυθούν φτάνοντας στο Ιόνιο σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία βροχές και καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο 11/2. Τα χιόνια θα περιοριστούν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας. Πρόσκαιρη ύφεση φαίνεται την Κυριακή 12/2. Νέες βροχές και καταιγίδες φαίνονται από την Δευτέρα 13/2 με νέα πτώση της θερμοκρασίας.
Επιμέλεια πρόγνωσης καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ