Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Νοσοκομείο Πύργου: Προχωρά γρήγορα η βασική επαναλειτουργία


Νοσοκομείο Πύργου: Προχωρά γρήγορα η βασική επαναλειτουργία – Σήμερα η ηλεκτροδότηση
Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ηλεκτροδοτηθεί μέσω εξωτερικής γραμμής και με την παρέμβαση της ΔΕΗ, το νοσοκομείο Πύργου, που έχει υποστεί άγνωστες ακόμα ζημιές από
Νοσοκομείο Πύργου: Προχωρά γρήγορα η βασική επαναλειτουργία – Σήμερα η ηλεκτροδότηση
Νοσοκομείο Πύργου: Προχωρά γρήγορα η βασική επαναλειτουργία – Σήμερα η ηλεκτροδότηση
Νοσοκομείο Πύργου: Προχωρά γρήγορα η βασική επαναλειτουργία – Σήμερα η ηλεκτροδότηση


τις πλημμύρες της περασμένης Κυριακής. Με την κίνηση αυτή θα μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα το ισόγειο με τις διοικητικές υπηρεσίες, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα Εξωτερικά Ιατρεία, η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.
Το κέντρο του ΕΚΑΒ είναι το μοναδικό τμήμα που δεν έχει διακόψει τη λειτουργία του καμία στιγμή και συντονίζει τις διακομιδές των ασθενών σε όλο το νομό αλλά και εκτός αυτού, χάρη στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού και τη χρήση γεννητριών για τη λειτουργία των ασυρμάτων και του τηλεφωνικού κέντρου.
Από την γραμμή ηλεκτροδότησης που θα παρέχει η ΔΕΗ και πιθανότατα θα συμπληρωθεί με εξωτερικό υποσταθμό, θα υπάρχει ηλεκτροδότηση και λειτουργία και του πρώτου υπογείου, ενώ υπάρχει η ελπίδα πως με την ίδια γραμμή θα φωταγωγηθεί το δεύτερο υπόγειο, ώστε αύριο να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί εκεί από τα νερά της βροχής.
Στο πρώτο υπόγειο εκτιμάται πως αύριο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες, όχι όμως και η μονάδα τεχνητού νεφρού, τα βασικά μηχανήματα της οποίας βρίσκονται στο δεύτερο υπόγειο.
Από το υπουργείο εκτιμάται πως προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο της πρώτης αποκατάστασης. Σήμερα το πρωί η στάθμη του νερού στο δεύτερο υπόγειο είχε πέσει κάτω από τα δέκα εκατοστά και αύριο εκτιμάται πως οι τεχνικοί θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν και να κάνουν αυτοψία στο χώρο.
Στο μεταξύ μετά τη χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη στην Ηλεία και στα νοσοκομείο Πύργου και Αμαλιάδας, δρομολογείται η οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας κάτω από έκτακτες συνθήκες σε συνεργασία με των τριών νοσοκομείων και με μετακίνηση προσωπικού όπου χρειάζεται.
Σε αυτή την προοπτική αντιδρούν οι εργαζόμενοι, υπό το φόβο εξελίξεων σε μια ρευστή εργασιακά κατάσταση, που αύριο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα δεχθούν τις αποφάσεις της διοίκησης ή όχι.
Το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Πύργου κλιμάκιο τομεαρχών της ΝΔ, με τον κ. Τζαβάρα να συνοδεύει τον πρώην υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο.
Μετά την ενημέρωση που είχε από τη διοίκηση – όπου επικράτησε μικρή ένταση μεταξύ της διοικήτριας και γιατρών, σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν κατανοεί γιατί δημιουργήθηκε ένας τόσο μεγάλος πανικός, αφού όλα δείχνουν πως η βασική λειτουργία του νοσοκομείου θα επανέλθει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
«Δεν βλέπω γιατί δημιουργήθηκε τέτοιος πανικός. Το προσωπικό μπορεί να μπει σε λειτουργία μέσα στο νοσοκομείο τη στιγμή που θα αρχίσουν να λειτουργούν οι μονάδες. Οι γιατροί μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα της επικουρίας σε περίπτωση ανάγκης διαθεσιμότητας στα άλλα δύο νοσοκομεία του νομού.
Εμείς θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να λειτουργήσει το νοσοκομείο αν είναι δυνατόν και από χθες… Πρέπει να υπάρξει ηρεμία στους κατοίκους της περιοχής. Το νοσοκομείο θα επανέλθει και θα δοθεί η δυνατότητα της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών».
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...