Βαρβάσαινα: Επιχείρηση τρίτη φορά θύμα των φυσικών καταστροφών (video HD)


Βαρβάσαινα: Επιχείρηση τρίτη φορά θύμα των φυσικών καταστροφών (video HD)Είναι δυνατόν η μανία της φύσης να ξεσπάσει μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια τρεις φορές πάνω σε μία επιχείρηση.
Η περιπέτεια του Κώστα Κακαλή, εμπόρου ξυλείας στη
Βαρβάσαινα, αποδεικνύει πως ναι μπορεί να συμβεί. Την επιχείρησή του την «χτύπησαν» από το 2007 έως σήμερα, πυρκαγιές, ανεμοστρόβιλος και τώρα πλημμύρες.Η επιχείρησή του επλήγη από τις πυρκαγιές του 2007, την τρίτη ημέρα στην περιοχή ανάμεσα στην Βαρβάσαινα και τη Σαλμώνη. Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική και ο ίδιος πάλεψε να για στήσει ξανά την επιχείρηση.
Στον αμέσως επόμενο χρόνο, ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την ίδια περιοχή, προκάλεσε καταστροφές εκ νέου στην επιχείρηση. Πριν από λίγους μήνες η επιχείρηση άρχισε να λειτουργεί σε νέα θέση στη Βαρβάσαινα, στην Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως. Δίπλα υπάρχει ένα ρέμα, το μεγαλύτερο του χωριού. Τα ξημερώματα της Κυριακής από τη βροχή τα φερτά υλικά βούλωσαν τη στενή δίοδο της γέφυρας και υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η εγκατάσταση της επιχείρησης του κ. Κακαλή.
Το κόστος της ζημιάς όπως αναφέρει ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και είναι διατεθειμένος να αναζητήσει ευθύνες για τα τεχνικά λάθη και τις αβλεψίες στο ρέμα, που οδήγησαν στο να πλημμυρίσει το κτίριο της επιχείρησης με 40 πόντους νερό, που φεύγοντας άφησε πίσω του 10 πόντους λάσπης.
Δείτε τι δήλωσε καθώς και εικόνες από την καταστροφή στο video που ακολουθεί.

Video

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ