Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι ξένοι σφίγγουν τη θηλιά, εδώ φτιάχνουν επιτροπές!

Και η Μέρκελ βλέπει τον Γκρούεφσκι!
Την ώρα που για κάποιον ακατανόητο λόγο δύο υπουργοί της κυβέρνησης, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουτρουμάνης, συσκέπτονταν χθες με τον κ. Παπανδρέου (σύμφωνα με πληροφορίες για τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, για την κατάργηση των οποίων συμφώνησαν με την ψήφο τους μόλις την προηγούμενη Κυριακή), κορυφώνονταν κατά απαράδεκτο, ανοίκειο και πρωτοφανή τρόπο οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας εκ μέρους των «εταίρων».

Ο υπουργός των Οικονομικών του Λουξεμβούργου (που σημειωτέον δίνει μάχη για να συνεχίσει να επωφελείται από το στάτους του φορολογικού παραδείσου) Λικ Φρίντεν, καλούσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους των δανειστών, απειλώντας μας με έξοδο από την ευρωζώνη!

«Αν ο ελληνικός λαός ή η ελληνική πολιτική ελίτ δεν συμμορφωθούν με όλους τους όρους - και γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες και δεν υποτιμώ τα προβλήματα που προκύπτουν για την Ελλάδα - εάν δεν το κάνουν, νομίζω ότι αποκλείονται από μόνοι τους από την ευρωζώνη και ο αντίκτυπος στις άλλες χώρες είναι πλέον μικρότερος από ό,τι πέρυσι», δήλωσε, προσθέτοντας πως οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν προετοιμαστεί και είναι θωρακισμένες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Γερμανός ομόλογός του Β. Σόιμπλε, λέγοντας πως η Γερμανία και η ΕΕ είναι «καλύτερα προετοιμασμένες για μια ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας είναι σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια».

«Στέλνουμε βοήθεια και ειδικούς για να βοηθήσουμε στις μεταρρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει να το θέλει και η ίδια (σ.σ. η Ελλάδα)», δήλωσε «Υπάρχουν κάποιοι που εκλαμβάνουν τη βοήθεια ως κηδεμονία, αλλά εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μόνο για να βοηθήσουμε».

Και βέβαια, ο κ. Σόιμπλε έχει γνώμη και για το πότε και αν πρέπει να διεξαχθούν εκλογές στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου ο Μάριο Μόντι σχημάτισε μια καθαρά τεχνοκρατική και ολιγομελή κυβέρνηση (ενώ στην Ελλάδα, ως γνωστόν, συνέβη το ακριβώς αντίθετο), ο κ. Σόιμπλε είπε: «Η Ιταλία έχει ήδη σημειώσει πρόοδο. Η Ελλάδα πρέπει αυτό να το σκεφτεί πολύ καλά».

Από την πλευρά του, και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ, μιλώντας στη γερμανική έκδοση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, εξέφρασε αμφιβολίες ως προς το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, από δημοσκόπηση του γερμανικού οικονομικού περιοδικού «Manager Magazine», προκύπτει πως σε ποσοστό 57% οι Γερμανοί μάνατζερ εταιρειών ζητούν η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ  και να επιστρέψει στη δραχμή!

Στο ίδιο δημοσίευμα, φιλοξενείται συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Bosch, Φραντς Φέρενμπαχ, ο οποίος ζητεί να βγει η Ελλάδα όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και αν χρειαστεί να εξαναγκαστεί, καθώς, όπως λέει, «ένα ερειπωμένο σύστημα αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για μια κοινότητα αλληλεγγύης».

Και μέσα στη γενική σύγχυση, η Γερμανίδα καγκελάριος ΄Αγκελα Μέρκελ αποφάσισε να συναντηθεί χθες με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, με αντικείμενο συζήτησης την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, αλλά και την προοπτική της στους ατλαντικούς θεσμούς ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον προσεχή Μάιο στο Σικάγο.

Κακά μαντάτα είχαμε χθες και από την Κομισιόν, η εκπρόσωπος της οποίας, Σαντάλ Χιουζ, δήλωσε χθες πως η Επιτροπή αναμένει την εκπλήρωση των άλλων δύο όρων που έθεσε στην Ελλάδα το Eurogroup, δηλαδή τις ρητές δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων και την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των 325 εκατ. ευρώ.

Και επειδή οι δύο από τους τρεις όρους δεν προχώρησαν μέσα σε… δύο εικοσιτετράωρα, το προγραμματισμένο για σήμερα Eurogroup καταργήθηκε για άλλη μια φορά και αντικαταστάθηκε με… τηλεδιάσκεψη.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά «χτύπησε» και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Νέτσας, ο οποίος μας συνέστησε… βαθιές μεταρρυθμίσεις όπως αυτές  που έγιναν στα κομμουνιστικά κράτη τη δεκαετία του '90, διαφορετικά, όπως είπε, υπάρχουν μόνο άλλες δύο επιλογές: Κάποιου είδους δημοσιονομική εποπτεία της Κομισιόν επί του προϋπολογισμού ή έξοδος από την Ευρωζώνη!

«Αν δει κανείς το ελληνικό ΑΕΠ και την αγοραστική δύναμη, τότε πρέπει να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται μόνο ένα μικρό βηματάκι μπροστά μας, αλλά ανάμεσα στις συντάξεις και τους μισθούς μας υπάρχει δραματική διαφορά», είπε, υπενθυμίζοντας ότι στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός βρίσκεται στα 750 ευρώ και στην Τσεχία στα 320 ευρώ!

Προφανώς, η αιμορραγία που υπέστησαν τα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα με τις διαγραφές δεν θεωρείται ότι αποτελεί επαρκή θυσία.

Και βέβαια, ουδόλως ενδιαφέρονται οι δανειστές για τις συνεδριάσεις του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου, για το γεγονός ότι χθες ο κ. Παπαδήμος ανακοίνωσε πως δεν κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Βορίδη από το υπουργείο Υποδομών, αλλά και για τις (νέες) παραινέσεις του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, σύμφωνα με τις οποίες «πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα» και «πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά, συστηματικά και συντονισμένα, προκειμένου οι λεγόμενες "προαπαιτούμενες ενέργειες" στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος να έχουν υλοποιηθεί»!

Και κυρίως, ποσώς τους ενδιαφέρει η εκ μέρους του κ. Παπαδήμου ανακοίνωση για σήμερα σύσκεψη για τα καταστροφικά επεισόδια της Κυριακής, η εκ μέρους του κ. Γερουλάνου ανακοίνωση (στο υπουργικό συμβούλιο) ότι το υπουργείο του θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη και αποκατάσταση των ζημιών του διατηρητέου κτιρίου που στεγάζει τους ιστορικούς κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων, καθώς και η συγκρότηση… δύο επιτροπών για τα επεισόδια, η μία εκ των οποίων υπό τον κ. Πάγκαλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...