Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μεγαλύτερο το "τσεκούρι" στις συντάξεις ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών - "Τρώνε" και από τις επικουρικές - ΟΛΑ αναδρομικά

- Ψαλίδι 20% στις συντάξεις σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες για συντάξεις από 1.200 ή 1.300 ευρώ
- Τα δύο σενάρια για τη μείωση στις επικουρικές - Τετάρτη η τελική απόφαση
- Τον Απρίλιο και όχι τον Ιούνιο περικοπές στα ειδικά μισθολόγια - Στα κάγκελα το ΥΕΘΑ
- Το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει ακόμα η συμφωνία για τις συντάξεις "βοήθησε" στην αναβολή του Eurogroup

Ολοκληρώθηκε  στο υπουργείο Εργασίας η συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, για τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν προκειμένου να εξευρεθεί από το ασφαλιστικό σύστημα το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα κατέληξαν σε περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων - ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών - από ένα ποσό και πάνω το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ των 1.200 και των 1.300 ευρώ.

Από τις περικοπές αυτές, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).

Για τις επικουρικές εξετάζονται δυο βασικά σενάρια και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οι τελικές αποφάσεις ληφθούν αύριο το πρωί.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει μειώσεις μόνο στις επικουρικές των ελλειμματικών Ταμείων, κατά 15% στις συντάξεις άνω των 200 ευρώ και κατά 20% στις συντάξεις άνω των 300 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει περικοπές σε όλα ανεξαιρέτως τα Ταμεία κατά 10% στις συντάξεις από τα 250 έως τα 300 ευρώ και κατά 20% στις συντάξεις άνω των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι και πάντως πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup, που τελικά αναβλήθηκε!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Δυο μήνες νωρίτερα θα μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια σύμφωνα με πληροφορίες και αυτό για να μπορέσουν να εξοικονομηθούν 325 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, το κενό των 325 εκατομμυρίων ευρώ θα καλυφθεί με την μείωση της μισθολογικής δαπάνης για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (ιατροί, δικαστικοί, ένστολοι, κληρικοί, καθηγητές πανεπιστημίου) κατά 10% ως 12% και μάλιστα τον Απρίλιο και όχι τον Ιούνιο!

Στο ΥΕΘΑ είναι σε κατάσταση συναγερμού αφού όπως λένε η τρόϊκα επιχειρεί νέα επίθεση στο χώρο της Άμυνας και ειδικά στα στελέχη και το προσωπικό. Οι "τροϊκανοί",σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούν κι άλλες περικοπές στην Άμυνα,πέραν των 125 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν αποφασιστεί για το 2012!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία θα εγκρίνουν το δάνειο μόνον εαν έχει ρήτρα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ;
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...