Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Καφύρας: "Η καθυστέρηση στην αποκατάσταση είναι μεγάλη και ανησυχητική"


kafi_nosokomeio

Σχετικό Άρθρο

Γ.Ν. Πύργου: Η αποκατάσταση καθυστερεί . . .
Επίσκεψη πραγματοποίησαν χθες στο Νοσοκομείο Πύργου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μπουγάς,
για να ενημερωθούν για την πορεία αποκατάστασης των βλαβών που υπέστη το Νοσοκομείο από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου.  
Κατά την επίσκεψη τους συναντήθηκαν με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Φιλιπποπούλου, με τον Πρόεδρο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Ανδρέα Βγενόπουλο, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου Δημήτρη Κιντή και με τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου Θανάση Γιαννόπουλο, καθώς και με άλλους ιατρούς – διευθυντές κλινικών του Νοσοκομείου Πύργου, οι οποίοι και ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση του Νοσοκομείου, καθώς και διατύπωσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους για την υφισταμένη κατάσταση.
Με βάση την ενημέρωση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Πύργου έχει ως εξής:
Από τις 16 συνολικά εργολαβίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης βλαβών του Νοσοκομείου, έχουν συμβασιοποιηθεί και εκτελούνται οι 12. Οι άλλες τέσσερις εργολαβίες πρόκειται να συμβασιοποιηθούν το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα γίνει γνωστός ο συμβατικός χρόνος αποπεράτωσης των απαιτούμενων εργασιών.
Παρότι υπάρχει αίτημα από το Υπουργείο Υγείας από τις 6 Μαρτίου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση με 1.000.000 ευρώ των επισκευών του νοσοκομείου του Πύργου, ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί τα χρήματα.
Υπάρχει διάχυτη ανησυχία τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου για αργούς ρυθμούς αποκατάστασης των βλαβών, με δυσμενέστατες συνέπειες στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του νομού μας. Και σαν μην έφτανε αυτή η ολιγωρία, οι ιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τους από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται πλέον ούτε οι υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, μετά από εκτενή διάλογο με την διοικήτρια, τα στελέχη και τους φορείς των εργαζομένων του Νοσοκομείου, τόνισε ότι, «την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξω συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Τιμοσίδη, θα του μεταφέρω όλα τα δεδομένα και τις ανησυχίες τόσο των ιατρών, αλλά και όσο των κατοίκων του Νομού μας, ώστε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι απαραίτητες εργασίες, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει στους κανονικούς του ρυθμούς».
Επίσης ο κ. Καφύρας εξέφρασε την ανησυχία του διότι «έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες και πάλι βρισκόμαστε να τίθεται ως νέο χρονικό όριο και πάλι των νέων δύο μηνών, δηλαδή να τοποθετείται η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου στους τέσσερις μήνες από τότε που υπέστη τη ζημιά».
Τέλος, ο κ. Καφύρας υπογράμμισε ότι «η καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών του Νοσοκομείου του Πύργου είναι μεγάλη και ανησυχητική» και κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα θα απαιτήσει από τον κ. Υφυπουργό να γίνει άμεση εκταμίευση του ποσού του 1.000.000 ευρώ, για το οποίο ήδη υπάρχει πολιτική δέσμευση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των εργολαβιών που ήδη προαναφέραμε και να προχωρήσουν οι εργασίες. 
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...