Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στην Πόλη μέσω...ΟΑΚΑ – "Τρομοκράτης" στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έδειξε την ποιότητα του και την τεράστια εμπειρία του από κρίσιμα ματς, πήρε τη νίκη με 78-69 μέσα στην έδρα της Μακάμπι και φέρνει τη "μάχη" της πρόκρισης στο Final 4... στο σπίτι του.

Οι "πράσινοι" όχι μόνο δεν... δείλιασαν παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έβγαλαν τον... χαρακτήρα τους στη "φλεγόμενη" NOKIA Arena και πήραν τη νίκη που στέλνει τη σειρά σε πέμπτο αγώνα.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τον εκπληκτικό Καλάθη, που μπορεί να έχασε το τελευταίο σουτ στον τρίτο αγώνα αλλά στον τέταρτο ήταν αλάνθαστος, αλλά και τους Καϊμακόγλου, Σμίθ και κατάφερε να προηγηθεί με 5 πόντους στη λήξη του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Με σερί 8-0 η διαφορά έφτασε στους 11 πόντους, όμως οι παίκτες του τριφυλλιού χαλάρωσαν πρόωρα και έδωσαν την ευκαιρία στη Μακάμπι με δικό της σερί 9-0 να πλησιάσει στους 2.

Το τέταρτο δεκάλπτο έμοιαζε με... ρώσικη ρουλέτα μέχρι ενός σημείου. Ο Γιασικεβίτσιους κράταγε επιθετικά τον Παναθηναϊκό, πληγώνοντας την αγαπημένη του Μακάμπι και οι Ισραηλινοί έβαζαν πόντους με προσπάθειες συνήθως εκτός λογικής.

Όταν πέρασαν μπροστά με 65-64, οι φίλοι της πίστεψαν ότι το ματς δεν χάνεται αλλά απέναντι τους υπήρχε ο πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Ομπράντοβιτς έκανε αλλαγές... χάντμπολ, κατάφερε να εξολοθρεύσει τα περίεργα και "αψυχολόγητα" σχήματα του Μπλατ και οι "πράσινοι" έφτασαν στο θρίαμβο. Ο προπονητής της Μακάμπι άφησε στον πάγκο στο τελευταίο πεντάλεπτο τον παίκτη-κλειδί στα προηγούμενα δύο ματς, Οχαγιόν και εμπιστεύτηκε τον Μάλετ που στον τρίτο τελικό δεν έπαιξε δευτερόλεπτο.

Από την άλλη ο "Ζοτς" στήριξε μετά τον τρίτο αγώνα τον Καλάθη και ο "αλάνθαστος" Νικ όχι μόνο έβαλε 15 πόντους αλλά πήρε και το... πορτοφόλι όποιου άτυχου βρέθηκε απέναντι του. Στα κρίσιμα σημεία ο Γιασικεβίτσιους έδειξε την μεγάλη κλάση του, φεύγοντας χαμογελαστός από το πρώην "σπίτι" του ενώ ευχάριστη έκπληξη για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Σμιθ. Σταθερός και πολύτιμος ο Κώστας Καϊμακόγλου.

 
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-41, 50-54, 69-78
 
Μακάμπι: Παπαλουκάς (1 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Χέντριξ 7 (6 ριμπάουντ, 3 τάπες), Σμιθ 14 (5/12 σουτ, 7 ριμπάουντ), Μπλου 3 (0/7 σουτ, 5 ριμπάουντ),  Μάλετ 3 (1/3 τρίποντα), Μπούρνστάιν 5 (1), Οχαγιόν 9 (4/10 σουτ, 9 ριμπάουντ), Τζέιμς 2, Σχορτσανίτης (1 ριμπάουντ, 3 λάθη), Λάνγκφορντ 14 (6/15 σουτ).
 
Παναθηναϊκός: Περπέρογλου 7 (3/8 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μπατίστ 4 (1/3 σουτ), Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 12 (2/5 σουτ, 7/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Βουγιούκας 8 (1/2 σουτ), Καλάθης 15 (6/10 σουτ, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 3 ασίστ), Σμιθ 7 (3/4 σουτ, 7 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 12 (2/5 σουτ, 7 ριμπάουντ), Γιασικεβίτσιους 13 (5/8 σουτ, 3 ασίστ).
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...