ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Ηλεία: Πρόστιμα για 42 περιπτώσεις παρανομιών στα καύσιμα


manikaΠρόστιμα σε σαράντα δύο (42) ιδιώτες και επιχειρήσεις της Ηλείας που χρησιμοποιούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης για να κινούν τα οχήματά τους και για άλλες εκτός από την
θέρμανση χρήσεις , επέβαλλε προ ημερών με απόφασή του (28.3.2012) ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Ο κ. Καφύρας ενεργοποίησε – σύμφωνα με πληροφορίες την ισχύουσα νομοθεσία – καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος σε περίπτωση που δεν επέβαλλε τα σχετικά πρόστιμα καθώς οι σχετικές αναφορές της ΥΠΕΕ σε πολλές περιπτώσεις είχαν γίνει πριν από αρκετά χρόνια, 
Πηγές της ΥΠΕΕ ανέφεραν στο www.mnodaros.blogspot.com ότι επί σειρά ετών ήταν πάγια τακτική των πρώην νομαρχιών όλης της χώρας να μην επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους εντοπίζονταν να χρησιμοποιούν το πετρέλαιο θέρμανσης για άλλους σκοπούς και κυρίως για την κίνηση των οχημάτων τους.  
Αυτό φαίνεται και από την ημερομηνία των σχετικών διαβιβαστικών της ΥΠΕΕ προς την πρώην νομαρχία Ηλείας , το παλιότερο των οποίων είναι από τον Μάιο του 2003 !
Οι «αμαρτωλές» περιοχές
Όλα τα πρόστιμα που επέβαλλε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας στους παρανομούντες με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι 14.673,51 ευρώ και αφορούν ιδιώτες, επιχειρήσεις , κατασκευαστικές εταιρείες και πρατήρια υγρών καυσίμων που η ΥΠΕΕ εντόπισε στις εξής περιοχές της Ηλείας :
Πύργος, Λεχαινά , Βαρθολομιό, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βάρδα, Επιτάλιο, Εργατικές κατοικίες Πύργου, Ελαιώνας , Βροχίτσα, Αμπελόκαμπος Αμαλιάδας , Πλάτανος, Κουρτέσι, Τραγανό, Χελιδόνι, Καλλίκωμο, Σώστι, Μυρτιά , Πλατιάνα, Καπελέτο, Αγιος Ηλίας, Κάτω Παναγιά Κυλλήνης, Σιμόπουλο , Κατάκολο, Καρούτες και Κούμανι.   
Η επιβολή των προστίμων στους παρανομούντες έγινε   σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2093/92 .
1. To N.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-06-10) -Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και τις Αποκεντρωμένης Δοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης.
2. Το Π.Δ 132/2010, «περί Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», ΦΕΚ225 Α /2010 .
3. Η υπ΄ αριθμ. 214186/3693/23-11-2011 (ΦΕΚ 2513/Β/2011) απόφαση
Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας «περί ανάθεσης άσκησης αρμοδιοτήτων
στους Αντιπεριφερειάρχες».
4. Το Ν. 2093/92, άρθρο 35,παρ.2 (ΦΕΚ 181/Α/25-11-92) «Περί διαρρυθμίσεων στην έμμεση φορολογία και άλλων διατάξεων>.
5. Την αριθ. 31404/14-06-2005 Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΣΔΔΑ και Οικονομικών ( ΦΕΚ 868/Β/27-6-2005 ) <Απόδοση στις Νομαρχιακές
Αυτοδιοικήσεις ποσοστού των εισπραττομένων προστίμων, χρηματικών ποινών και προσαυξήσεων που επιβάλλονται από αυτές, σύμφωνα με την παρ. 1του άρθρου 16 του Ν. 2946/2001>.
6. Τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.1599/1986(ΦΕΚ 75 Α΄) <Σχέσεις κράτους –Πολίτη>.
7. Το Π.Δ. 18/93 <Περί αρμοδιοτήτων του Υπ. Εμπορίου> ( Φ.Ε.Κ. 6/1-2-1993).
8. Τα σχετικά έγγραφα της ΥΠ.Ε.Ε Δυτ. Ελλάδας.
9. Τις γραπτές εξηγήσεις των καταγγελλομένων.
Όλες οι περιπτώσεις των προστίμων αναλυτικά βρίσκονται δημοσιευμένες στη Διαύγεια .
mnodaros.blogspot.com-ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: