Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Προστασία εμπόρων και καταναλωτών ενόψει εορτών


Μιχάλης Κατρίνης
Δελτίο Τύπου

Mihalis Katrinis 015.jpgΗ μεγαλύτερη δυνατή προστασία των εμπόρων, των καταναλωτών ενόψει των εορτών του Πάσχα αποτέλεσε το αντικείμενο της επικοινωνίας του βουλευτή Ηλείας κ. Μιχάλη Κατρίνη με την ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που ασκεί τη γενική εποπτεία, και την ηγεσία της Περιφέρειας, που συγκροτεί τα αρμόδια μικτά κλιμάκια, τα οποία και ασκούν τους εντατικούς ελέγχους.

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε απ’ τις ηγεσίες, που φέρουν την ευθύνη για την συγκρότηση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη συγκρότησή τους και την διενέργεια εντατικών ελέγχων για την αποτροπή πάσης φύσεως στρεβλώσεων με στόχο την διπλή προστασία, καταναλωτών και εμπόρων.
«Σε καιρούς δύσκολους, όπως αυτοί που διάγουμε, η προστασία της αγοράς αποτελεί μείζον ζήτημα και πρωταρχικός στόχος», είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Κατρίνης.
Με βάση τη δήλωση του Ηλείου βουλευτή και με αφορμή τις επερχόμενες εορταστικές ημέρες, είναι αναγκαία η προστασία των καταναλωτών από πάσης φύσεως κρούσματα αισχροκέρδειας, που ενδεχομένως θα προκύψουν.
«Είναι σημαντικό οι καταναλωτές να νιώθουν ασφαλείς και καθήκον της Πολιτείας να εγγυηθεί ότι στα χέρια τους θα φθάσουν προϊόντα ποιοτικώς ελεγμένα και ασφαλή για την υγεία τους», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κατρίνης.
Εκτός των παραπάνω, ο Ηλείος βουλευτής ζήτησε αυξημένη επαγρύπνηση και για την προστασία και του εμπορικού κόσμου της Ηλείας από ενδεχόμενες απόπειρες στρέβλωσης  της αγοράς (π.χ.  ελληνοποιήσεις  αμνοεριφίων ), οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του καλώς εννοούμενου ανταγωνισμού.
Τέλος, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης στάθηκε και στο ζήτημα του παραεμπορίου- που αυτές τις ημέρες ανθεί- ζητώντας την πάταξή του, στα πλαίσια των ελέγχων που διενεργούνται, προκειμένου να κλείσει η “αιμορραγία” που μαστίζει καταναλωτές, εμπόρους και Κράτος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...