ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ << ΡΟΜΠΑΣ >> ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ

 
ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Φυσιολατρία  Ορειβασία  Οικολογία                                                          
   06 / 06 / 2012   
Σύλλογος μέλος της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε – Ο.Ξ.Ν.Ε..   Facebook Panagiotis Axilleopoulos                                            
Αριθ. Πρωτ. 292  Τηλ. 6974070997  e-mail goumerios@yahoo.gr                                                             
Κεντρ. Γραφ. ΒΑΤΑΤΖΗ 25  11472  ΑΘΗΝΑ
Παράρτημα  ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑΣ ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ ) ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ


ΠΡΟΣ  Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου {{ ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ }}  Φυσιολατρια, Ορειβασια, Οικολογια,  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ  <<Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >>  του Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ, της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Α.Ο.  ΓΟΥΜΕΡΟΥ και όλων των Φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ  με αρχηγο και  ξεναγό τον Εθελοντή και Πρόεδρο των Συλλόγων μας  κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟ   επισκεφθείκαν  το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ευρύτερη  ορεινή  περιοχή μας,  ΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ της  << ΡΟΜΠΑΣ >>   πεζοπορισαν στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ και στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Ορεινη Πεζοπορικη Διαδρομη που συνδεει την ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ με την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ και στο τμημα που περναει από τα χωρια ( ΓΟΥΜΕΡΟ, ΧΕΛΙΔΟΝΙ, ΟΛΥΜΠΙΑ αρχαιο σταδιο ).
Η επισκεψη των ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ της << ΡΟΜΠΑΣ >>  εγινε το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Μαϊου και Κυριακη 27 Μαίου 2012.
Οι ορειβατες  επισκεφθηκαν την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ΓΟΥΜΕΡΟΥ, εγινε ξεναγηση στο αγαλμα  της ΑΡΚΟΥΔΑΣ  ( συμβολο των Αρκαδων ) το ναο της Αρτεμης ( Εκκλησια Αναληψεως )  Μηκυναίκους ταφους σερι αγιος Γεωργιος Περσαινα  - Γουμερο και τη σπηλιά που είχε την έδρα του ο Βασιλιάς των ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ Ο ΦΟΛΟΣ.
Στη διαδρομη την δευτερη ημερα οι ορειβατες επισκευτηκαν την αναγεννημενη αρχαια ελια, τα οκτω ζωναρια, το αρχαιο καλντεριμι, τη μονη Ασκητη – Σπηλαιο, επιασαν την σταλλα, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ  ΓΟΥΜΕΡΟΥ, τον ποταμο ενιπεα, την Παναγια Σεντουκιωτισσα στο Χωριο Χελιδονι.  
   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΗ  και τους Ορειβατες της << ΡΟΜΠΑΣ >> που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας είναι η δευτερη επισκεψη που κανουν στην ορεινη περιοχη μας μετα τις καταστροφικες πυρκαγιες..
Γευματισαν στην ΤΑΒΕΡΝΑ << ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ >> στο χωριο ΓΟΥΜΕΡΟ  του Γεωργιου Αγγελοπουλου, με τοπικες γευσεις ακολουθησε γλεντι και χορος.
Η διανυχτερευση εγινε στο χωριο ΓΟΥΜΕΡΟ  φιλοξενια στο ορεινο καταφυγιο << ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ >> του Συλλογου μας σε δωματια και σε σκηνες.
Οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ και το Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ θελοντας να τιμησουν κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΗ για την συμβολη του στην αναδειξη των Μνημειων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ και της ευρυτερης ορεινης περιοχης μας της ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΓΗΣ του απονειμαν αναμνηστικη πλακετα. 
 Πάνω από 430 χιλιόμετρα δίκτυο πράσινων μονοπατιών έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας  << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >>  σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ. – Ο.Ξ.Ν.Ε. τον ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ και τους τοπικούς φορείς υλοποιημένο από εθελοντές ορειβάτες ( μέλη της ΕΟΦ και αλλων Συλλογων ) στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή μας ( 18 Δεκα οκτω διαφορετικες διαδρομες ) για ολο το χρονο και για ολες τις ηλικιες.
Ζηταμε την βοηθεια της Πολιτειας για την σωστη σημανση και χαρτογραφηση τους.
 Όλο το  χρόνο επισκέπτες για πεζοπορίες στο Διχτυο των πρασινων μονοπατιων 
 στο ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ ) και στην ευρυτερη ορεινη περιοχη, στα βηματα των αρχαιων ολυμπιονικων και στους δρομους των αθλων του μυθικου ΗΡΑΚΛΗ, της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης.
 Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟ , τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.
Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .
                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                 ΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Μ.Μ.Ε. Αρχές, Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία, Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε 
            
 Η Ηλεία δεν είναι μόνο κάμπος και παραλία,..:: υπάρχουν και τα ορεινά για όσους θέλουν να φθάσουν ψηλά...;;
                        Τιμή και ευθύνη να κατάγεσαι από την Ηλειακή Ολυμπιακή Γη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ